Islamski centar u Zenici dobija nove obrise, radovi teku planiranom dinamikom

Islamski centar u Zenici dobio je nove obrise s obzirom na to da je izabrano i novo idejno rješenje, a ruševine koje su već nekoliko godina predstavljale ruglo grada do kraja godine će biti pretvorene u moderan i reprezentativan objekat.

Radovi na izgradnji Islamskog centra u Zenici u neposrednoj blizini Sultan Ahmedove džamije ozvaničeni su krajem decembra, nepunih pet mjeseci odvijaju se neprekidno s obzirom na to da su uz pomoć Kuvajta osigurana sredstva od pet miliona KM za završetak ovog objekta.

Islamski centar Sultan Ahmed nakon 13 godina pretvoren je iz ideje u djelo, a čitav projekt zaustavljen je tokom ekonomske recesije, kada su se iz projekta finansiranja povukli tadašnji investitori.

Nedavnom posjetom reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića Kuvajtu dogovoreno je finansiranje ovog objekta koji će u budućem periodu sve više plijeniti pažnju prolaznika s obzirom na to da su više od 10 godina gledali u oronule zidine.

Na oko 4.000 kvadratnih metara bit će smještena administracija Islamske zajednice, multidisciplinarne učionice, kabineti za strane jezike, biblioteka te brojni drugi sadržaji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79