Ismet Gavrankapetanović neće biti direktor KCUS-a jer ne ispunjava uvjete za vršenje funkcije

Ismet Gavrankapetanović ne ispunjava uvjete za vršenje funkcije generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Naime, on nije dostavio sve potrebne dokaze o ispunjavanju posebnih uvjeta iz tačke IV podtačka B) tj. nema Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta u skladu sa Pravilnikom o uvjetima u pogledu vrste završenog fakulteta zdravstvenog usmjerenja koje moraju ispuniti osobe koje konkurišu za direktora zdravstvene ustanove (Službene novine Federacije BiH” br.77/17 161/21).

Umjesto toga, Gavrankapetanović je dostavio Uvjerenje o završenom drugom ciklusu studija tj. dokaz da je završio drugi ciklus studija u trajanju od dva semestra/jedna godina – 60 ECTS na Univerzitetu u Sarajevu – Ekonomski fakultet, Master program.

Ovako izgleda certifikat koji je dr. Gavrankapetanović trebao dostaviti komisiji, a koji on ne posjeduje

Međutim, to nije dovoljno jer se za generalnog direktora traži da posjeduje “znanje iz zdravstvenog menadžmenta, i to sva tri nivoa edukacije u skladu s propisima o kontinuiranoj profesionalnoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta, odnosno završenoj specijalizaciji iz zdravstvenog menadžmenta ili završenom postdiplomskom studiju iz zdravstvenog menadžmenta”, javlja Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79