Ispao iz kanua i nestao u Drini: Mladi bokser se utopio pred očima klupskog druga

Vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica izvukli su danas popodne iz Drine beživotno tijelo A.Z. (21), boksera iz Bačkog Petrovca koji se juče utopio u ovoj rijeci pošto je ispao iz kanua.

Tijelo utopljenika, nasukano u kamenjar u plitkom dijelu rijeke primjetili su ribolovci sa strane BiH poslije čega je uslijedila akcija vatrogasaca.

A.Z. se proteklih dana sa ekipom bokserskog kluba iz Bačkog Petrovca nalazio na pripremama u Bajinoj Bašti. Juče popodne otišao je sa jednim klupskim drugom da se kanuom provozaciju Drinom od podnožja brane u Perućcu do Crvice gdje im se nalazio kamp.

U mjestu Beserovina, četiri kilometra nizvodno od Perućca, kanu se prevrnuo i iz njega su ispala obojica boksera. A.Z. je nestao ispod površine vode, dok je njegov klupski drug uspio da dohvati plovilo, ispravi ga i sjedne u njega. Neko vrijeme je pokušavao da pronađe A.Z. i pomogne mu, a kada je shvatio ga je progutala Drina nastavio je da vesla do Crvice gdje je ostatak ekipe obavijestio šta se dogodilo. Odmah su alarmirani policija i vatrogasci.

Uslijedila je pretraga priobalja na desnoj obali Drine koja nije rezultirala. O slučaju je odmah obavještena Žandarmerija koja je za danas najavila dolazak vatrogasnog tima.

Mladić se prevrnuo s kajaka i utopio u Drini, pronađeno njegovo tijelo

Danas oko podne, dok su vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica iščekivali da pristigne ronilački tim Žandarmerije i da otpočne pretraga korita rijeke, bajinobaštanski ribolovci koji su pecali sa strane BiH primjetili su beživotno tijelo. Nalazilo se dvadesetak metara od lijeve obale, navučeno u dio rijeke koji je zbog malog vodostaja danas bio plitak, kilometar nizvodno od mjesta na kome se prevrnuo kanu. Vatrogasci su čamcima ušli u rijeku iz izvukli nesrćenog boksera, piše Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79