Isplata minimalne plate samo za one kojima rad u RS-u bude zabranjen mjesec dana

БАЊАЛУКА, 22. МАРТА /СРНА/ - Угоститељи и фризери из Бањалуке организовали су данас мирно окупљање код Палате предсједника Републике Српске у Бањалуци.

Iz Vlade RS-a navode da u toku obraćanja nakon sastanka nisu jasno precizirane mjere podrške na koje mogu računati privredni subjekti u RS-u

Privredni subjekti čiji rad zaključcima Republičkog štaba bude zabranjen mjesec dana, ostvaruju pravo na isplatu i minimalne plate i pripadajućih poreza i doprinosa, pojasnili su danas iz Vlade bh. entiteta Republika Srpska, javlja Anadolu Agency (AA).

Do ovog pojašnjenja došlo je nakon sastanka koji su danas održali predsjednica Željka Cvijanović i predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković sa predstavnicima udruženja “HoReCa” i Sekcijom frizera i kozmetičara Zanatsko – preduzetničke komore.

Iz Vlade RS-a navode da u toku obraćanja nakon sastanka nisu jasno precizirane mjere podrške na koje mogu računati privredni subjekti u RS-u, kojima je zbog pogoršane epidemiološke situacije zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije zabranjen rad.

“Poslovni subjekti kojima rad zaključcima Republičkog štaba bude zabranjen manje od jednog mjeseca (primjera radi: sedam dana, 15 dana, 20 dana), ostvaruju pravo na podršku koja je definisana isplatom poreza i doprinosa za zaposlene”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79