Ispovijest Bosanca koji je došao iz Njemačke: 13 dana me niko nije nazvao, ni obišao

Bosanac Sead Ademović imao je veliku želju da se iz Njemačke vrati kući, kako bi u svom gradu, Sarajevu, bio uz porodicu za vrijeme pandemije koronavirusa.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Iz Njemačke je prema Bosni i Hercegovini krenuo 17. marta i u našu zemlju ušao na graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradišci.

„Kada sam ušao u BiH, razugovarao sam sa inspektorom i dobio sam rfješenje o samoizolaciji. No, 13 dana me niko nije nazvao, niti me obišao“, kaže Ademović za Radiosarajevo.ba.

On tvrdi da se isti dan prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te da su ga oni prebacili da se javi u Policijsku upravu Ilidža.

„Nazvao sam i stanicu na Ilidži, pa su mi rekli da se javim na broj telefona 033 / 623-416 i to sam završio. Kasnije sam se prijavio i u nadležnu ambulantu u naselju u kojem stanujem i to je sve“, dodao je Ademović.

Na kraju želi skrenuti pažnju da se napada narod, a da su građani najmanje krivi.

„Sve loše govore o narodu, a mi smo najmanje krivi“, dodao je Sead, koji kaže da sigurno nije jedini s ovim problemom u Bosni i Hercegovini.

Redacija portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je i MUP KS da bismo dobili informaciju više.

„Mi provjere vršimo shodno dostavljenim spiskovima koji nam dostave nadležni inspekcijski organi. A imamo slučajeve da je jedan broj pojedinaca prilikom davanja ličnih podataka inspektorima na granici, dao netačne podatke o adresi stanovanja ili kontaktu telefona“, kazali su za Radiosarajevo.ba iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79