Ispovijest čovjeka koji je spriječio otmicu dvogodišnje djevojčice

Vlasnik kioska u Berlinu Zoran Živković (44), koji je 18. juna ove godine spriječio manijaka da otme dvogodišnju djevojčicu sa igrališta u Berlinu, poslje tri mjeseca došao je u Beograd i prvi put otkriva nove detalje neuspjelog kidnapovanja.

On kaže da je spašavanje djevojčice bilo rizično jer je otmičar držao dijete na ramenima i ističe da se uplašio da će joj nauditi.

– Nisam ni trenutak razmišljao kada mi je Indijka iz komšiluka rekla da je neki visoki muškarac iz parka uzeo tuđe dijete. Ona je istrčala za njim i ostavila svoje dijete, a onda je vidjela mene ispred mog kioska. Rekla mi je:”Zorane, ovaj čovjek je izgleda uzeo tuđe dijete!”Ispričala je da se dva puta okretao dok je odlazio – otkriva Zoran.

Tada je Zoran shvatio da je dijete u opasnosti i da mu mora pomoći.

– Potrčao sam za njim nekih 150 metara, ali nisam mogao ništa da ga pitam jer smo prolazili kroz baštu nekog kafića. Tek kada se zaustavio na kraju ulice, stao sam ispred njega i pitao ga: “Je li to tvoje dijete?”, a on se zbunio i rekao: “Šuti, šuti.” Htio je meni da preda djevojčicu i počeo je da je spušta, govoreći joj da siđe, ali ja sam mu rekao: “Ne, ne, vrati dijete u park.” – priča Zoran i dodaje da je otmičar u parku predao djevojčicu majci.

Otmičar koji je pokušao kidnapovati dvogodišnju djevojčicu

Foto: BILD NEWS


Kako Zoran Živković navodi, kada je policija stigla prvo pitanje je bilo da li je otmičar nasilno doveden do parka.

– Njega nisu ništa pitali! Tek kada je rekao da je žedan, onda su ga odveli. Indijku su odmah zvali iz policije, a mene niko nije pozivao. Rekli su mi da nikome ne dajem snimak, ali kada sam vidio da su ga iste veče pustili, dao sam ga medijima! Neki mediji su mi nudili pare za njega, ali nisam htio da uzmem. Svima sam dao baš zato što su ga tako olako pustili. Saopćili su da je imao 2,2 promila alkohola u krvi i da je psihički bolestan, kao i da ima prebivalište u Berlinu. To me je začudilo jer bi takav u Srbiji duže bio u pritvoru. Možda je pedofil, a možda bi nekome prodao dijete! – revoltirano kaže Zoran.

Poslje nedjelju dana, otac djevojčice je pozvao Zorana i Indijku na ručak u restoran.

– Zahvalio nam se i poklonio svakome cvijet suncokreta. Rekao nam je da supruga i djeca ne idu više u taj park i da će djevojčici da saopće šta se desilo kada bude imala 16 ili 17 godina. Drago što sam spasio jednog malog anđela. I opet bih isto učinio – poručuje Zoran za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79