Ispovijest djeda mladića koji se vozeći “bmw” zakucao u cisternu

Čuo sam da se po gradu sada priča da je moj unuk vozio prebrzo, ali mogu samo da vam kažem da je Nikola vozio već nekoliko godina i da nikada ni najmanji prekršaj nije napravio. Ali, mrtva usta ne govore!

Ovako, za Novosti, sa suzama u očima, priča djeda Zaječarca Nikole Todorova (22), koji je bio za volanom kada se njegov BMV, u kojem je bio sa kolegom Goranom Marinkovićem (33) iz sela Vražogrnac, sudario sa cisternom.

Nesreća u kojoj su oba mladića poginula dogodila se u četvrtak oko 15 časova na putu Zaječar – Negotin, a da li je Todorov vozio prebrzo, ili je izgubio kontrolu zbog klizavog puta, ili je uzrok udesa bilo nešto treće, znaće se tek poslije detaljnog uviđaja, vanrednog tehničkog predloga i obdukcije preminulih.

Po riječima Nikolinog djeda mladić je posljednih pet godina, zajedno sa Goranom, radio u jednoj prodavnici bijele tehnike u Zaječaru.

– Goranu je pobjegao autobus i Nikola se ponudio da ga poveze do sela – nastavlja sagovornik.

– Da je došlo do tragedije, saznao sam iz medija, kada sam na internetu vidio registarske oznake automobila, koji je pripadao mom unuku. Čekamo dolazak Nikoline majke, koja je na privremenom radu u inostranstvu. Tek nakon njenog dolaska i obdukcije, znaće se kada će moj unuk biti sahranjen.

U Vražogrncu, gdje se pokojni Goran oženio iz susjednog sela Trnavac, u petak reporteri nisu zatekli nikog. Članovi njegove porodice otišli su da preuzmu tijelo poslije sa obdukcije, a komšije nam potvrđuju da je Marinković u četvrtak pozvao suprugu i kazao joj da mu je pobjegao autobus.

– Goranov tast nam je ispričao da je njegova kćerka kazala mužu da će odmah doći po njega, ali da je on to odbio i rekao joj da će ga Nikola dovesti kući – pričaju komšije.

– Onda je slušalicu uzeo tast i ponudio da ode po zeta, da se Nikola ne bi maltretirao zbog Gorana. Kamo sreće da ih je poslušao, dvije porodice ne bi bile zavijene u crno, a Goranovo troje djece ne bi ostalo bez oca.

Osnovno javno tužilaštvu u Zaječaru naložilo je da se utvrde sve okolnosti pod kojima se dogodila nesreća. Kako su saopštili, BMV, registarskih oznaka PA 150-ZP, kojim je upravljao sada pokojni Nikola Todorov iz Zaječara, dok je suvozač u tom autu bio Goran Marinković iz Vražogrnaca, koji je takođe preminuo, sudario se sa teretnim vozilom “iveko”, registarskih oznaka NS 392-HN, kojim je upravljao M. M. iz Niša.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79