(ISPOVIJEST) “Hajde sad dođi mangupe, nabavio sam pištolj”

Svake srijede od 20:00h donosimo vam EKSKLUZIVNE priče sa osobama koje su bile s druge strane zakona, a nama su otkrili svoje životne priče.

Redakcija portala Crna-Hronika razgovarala je s Oliverom Veličkovićem iz Tuzle koji je dio svog života proveo iza rešetaka.

“Moje ime je Veličković Oliver nadimak – Verzija – iz Tuzle. Bavio sam se raznoraznim poslovima i stvarima. Osuđivan sam za raznorazna djela a zadnje je pokušaj likvidacije ma da je kasnije oštećeni preminuo ali nije do mene jer me je nazvao na mobitel i rekao: “hajde sad dođi mangupe, nabavio sam pištolj” –  i ja sam odmah došao i to je to! – izjavio je Oliver za portal Crna-Hronika.  Šta te natjeralo da kreneš stopama kojim s krenuo i završiš iza rešetaka?

“Nije me ništa natjeralo da idem iza rešetaka. Sam sam odabrao taj život a proveo sam u KPZ Zenica ukupno 15 godina.

Kakav si život proveo u KPZ Zenica?

“Veoma dobar i stekao sam dosta dobrih prijatelja. Doživio sam veoma dobre utiske a upoznao sam raznorazne ljude. Družio sam se samo sa ispravnim momcima. Nisam lično imao ni sa kim problema a nije mi se svidjelo što sada vlada šmekerluk i nisam volio što je uprava sve izmijenila na gore u odnosu na prije.

Šta je prvo što si uradio kada si izašao na slobodu?

Otišao sam sa svojim prijateljima kući da se pozdravim sa porodicom i tu smo zasjeli. Kajem se samo zbog jedne stvari ali to bih ostavio za sebe!

Želim poslati poruku momcima, a to je sljedeće: Ne dajte na sebe po cijenu svega pa i dugotrajnog vremena iza rešetaka. Pozdravljam sve koji sad leže i koji su ležali u KPD Zenica ali samo ispravne. Sreća svi se možemo družiti na fb stranici “kroz KPD Zenica smo prošlo” .

Pozdravio bih sve dobre momke i stranicu Crna Hronika BiH, Sloboda govora koji prenosite naše pozitivne priče! „

Zahvaljujemo se našim partnerima FB stranici: Kroz KDZ Zenica smo prošli

(ISPOVIJEST) “Ramiz Delalić Ćelo mi je amidža, a 5 puta sam ležao iza rešetaka”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79