Ispovijest Irfana Ribića koji se izliječio uljem kanabisa

Irfan Ribić je student glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu koji se prije tri godine borio protiv bolesti multiple skleroze.

Tradicionalni medicinski tretmani nisu davali očekivane rezultate, ali ilegalni kanabis jeste. Irfan je ozdravio, ustao iz kolica i istrčao četiri polumaratona.

– Osvanuo je sasvim običan dan. Izgledalo je kao neka sezonska gripa. Probudio sam se ujutro. Imao sam trnjenje u rukama, nisam mogao da stanem na noge. Kada sam krenuo na Akademiju, počeo sam da gubim vid iz sata u sat. To je neki početak koji je meni izgledao bezazlen – počeo je svoju ispovijest za “Avaz” Irfan Ribić.

 

– To je definicija koja bi mogla opisati i moje stanje. Iz dana u dan je moje stanje bilo nepromjenljivo. To je sve trajalo od jula 2015. godine do početka 2016. godine dok sam slušao sve dok su mi doktori govorili i kako sam pratio njihovu terapiju. Tih šest mjeseci, koliko je trajalo moje liječenje, nije bilo pomaka u mom liječenju – rekao je Ribić.

Nakon toga, Irfan je odlučio uzeti stvar u svoje i što bi se reklo u narodu “biti svoj doktor”.

– Tako sam došao do kanabisa i što bi rekli, danas to nazivam nekim svojim uspjehom – istakao je Ribić.

Opisao je kako djeluje ulje kanabisa na liječenje.

– Treba naglasiti da ulja nisu ista. Nije svaka bolest ista. Nije svaka sorta biljke ista. Ja nekako u posljednje vrijeme puno problema imam sa ljudima u komunikaciji kako je sve to izašlo u javnost i zaživjelo. Ljudi imaju neki osjećaj. Neki tamo Irfan se liječio i izliječio i rekao da će to sada sve biti divno, bajno i krasno. A u stvari nije tako. Puno je tu rada i odricanja i neke borbe i tek na kraju vi možete nazvati to uspjehom kanabisa – kazao je Ribić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79