Ispovijest još jednog mladića iz Mostara: Priveli su me bez razloga i pretukli

Nakon što su objavljeni video snimci policijskog nasilja u Mostaru nad jednim mladićem koji je prekršio mjeru zabrane kretanja, mediji izvještavaju o drugim tvrdnjama Mostaraca da su pretučeni od strane policije.

(VIDEO) Dvojica policajaca brutalno premlatili mladića u Mostaru

”Priveli su me bez ikakvog razloga i odveli u stanicu gdje su me njih troje prebili bez ikakvog razloga”, ispričao je svoju priču o nasilju policije u Mostaru za “Bljesak.info” čitalac A.K. (1994).

Naime, kako je rekao, 6. aprila 2021. godine u Vukodolskoj ulici na Đikovini našao se u svom naselju kada je policija došla po nečijem pozivu, jer se navodno neko žalio da se u jednom od stanova nalazi veliki pas.

”Ja tu nikakve veze nemam s tim, samo zato što sam bio u svom naselju, što sam se potrefio tu, pokupili su me, prebili i zatvorili na 24 sata”, navodi čitalac.

“Bljesak.info” navodno je imao i uvid u zapisnik o privođenju koji je mladić potpisao, gdje nije naveden razlog.

Povrede je, kako tvrdi, zadobio na glavi.

”Glava mi je bila čitava natečena, možda me baš zato nisu pustili odmah nego tek poslije 24 sata”, ističe.

Kako tvrdi pomenuti portal, u napomeni u zapisniku navedeno je da je osoba bez vidljivih povreda. Podsjećamo, o brutalnosti policije bruji čitav Mostar nakon što se u javnosti pojavio snimak brutalnog premlaćivanja mladića zbog kršenja policijskog sata.

Njega su pred zgradom pretukla dva policajca, koja su kasnije udaljena sa posla do okončanja postupka, a mladića su nakon prijave u stanici pustili da ide kući. Njemu je u međuvremenu pozlilo pa je tražio i ljekarsku pomoć. U ponedjeljak se više stotina Mostaraca okupilo pred zgradama policije kako bi protestovali protiv brutalnosti sa snimak.

U međuvremenu, pomenutom portalu javio se još jedan čitalac ispričavši kako su njegovog sina i prijatelja brutalno pretukli policajci nakon tuče u kojoj nisu učestvovali.

Novi snimak: Mostarac tvrdi da je policija pretukla njegovog maloljetnog sina


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79