(ISPOVIJEST) “Kajem se samo zbog nesreće u kojoj sam izgubio sestru i nerođenog brata

Donosimo vam EKSKLUZIVNE priče sa osobama koje su bile s druge strane zakona, a nama su otkrili svoje životne priče.

Redakcija portala Crna-Hronika razgovarala je s Alemom Selimovićem iz Zenice koji je dio svog života proveo iza rešetaka.

Moje ime je Amer Jašarević zvani “Kiko” iz Sarajeva, sa Alipašinog polja.

Iza rešetaka sam došao zbog saobraćajne nesreće u kojoj su nastradale dvije osobe, tačnije moja sestra i moj najbolji drug s kojim sam proveo svoje djetinjstvo, tako da smo nas dvojica bili kao rođena braća.

U KPZ Zenica sam proveo 2 i pol godine iza rešetaka, a čim sam dobio vikend slobodan, odmah sam tražio premještaj u KPZ Tuzla. Boravac u Zenici je i dobar i loš. Loš jer se nagledaš svega, a dobar zato što iza njega izađeš jači i pametniji, a upoznaš dosta dobrih drugova.

Iza rešetaka, pogotovo u Zenici imaš od zadnjeg šlajma ljudi do gospode. Inače nisam se družio sa klošarima, bio sam dobar sa svima, a najviše vremena sam provodio na poligonu trenirajući i igrajući fudbal sa ostalom rajom koja se nalazi u KPZ Zenica.

Šta je prvo što si uradio kada si izašao na slobodu?

Moj izlazak na slobodu bio je u 00:05, a ispred me je dočekala supruga sa djetetom koji je imao 4 godine. Prvo što sam uradio, tražio sam posao da radim a i obišao sam cijelu familiju.

Po izlasku sam odmah počeo raditi, i svojim radom sam danas svojoj supruzi osigurao privatni biznis na koji sam jako ponosam.

Zbog čega se kaješ u životu?

U životu se kajem samo zbog saobraćajne nesreće u kojoj sam izgubio nerođenog brata i svoju sestru.

Da li imaš savjete za mlade?

U životu sam naučio da ljudima ništa ne možeš reći tako da se ja držim svoje glave a tuđe me ne interesiju. Nek to bude poruka za sve.

Pozdrav za portal Kroz KPD Zenica Smo Prošli i Crna Hronika BiH i Sloboda Govora

Zahvaljujemo se našim partnerima FB stranici: Kroz KDZ Zenica smo prošli

(ISPOVIJEST) “Ima načina da se živi bez kriminala i bez da radiš za 4-5 stoja!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79