(ISPOVIJEST) Kao šestaestogodišnji dječak emancipovao sam se iza rešetaka

Donosimo vam EKSKLUZIVNE priče sa osobama koje su bile s druge strane zakona, a nama su otkrili svoje životne priče.

Redakcija portala Crna-Hronika razgovarala je s Velidom Selimovićem iz Brčkog koji je dio svog života proveo iza rešetaka.

“Ja sam Velid, a ovo je moja priča. Dolazim iz Brčkog gdje sam bio učenik Tehničke škole jer sam iza rešetaka završio sa svega 16 godina. Bio sam osuđen na 8 i po godina ali sam odležao 8, a dobio sam uslova 6 mjeseci.

Velid Selimović osuđen je zbog likvidacije koju je počinio sa 16 godina. Razlog: Štitio rođenog brata.

“Radio sam u kuhinji, 6 godina i to je razlog što su mi brže prolazili dani iza rešetaka. Malo džamija, malo trening i dani prođu u zidinama KPZ” – ispričao je Velid za portal Crna-Hronika.

“Moj boravak u KPZ doživio sam kroz pozitivne ustiske jer sam se emancipovao u toj ustanovi a to sam ostvario krozu druženje sa momcima koji su gledali da mi olakšaju robiju, i da me izvedu na pravi put. Jednostavno, ponašali su se prema meni kao da sam im sin ili mlađi brat.”

“Probleme, hvala Bogu nikad nisam imao. Nije mi se svidjelo to što drugi dobijaju vikende, a momci koji su zaslužili nikad nisu izašli na dopust.”

Kako je izgledao tvoj prvi dan na slobodi?

“Prvi dan kada sam izašao na kapiju KPZ, noge su mi drhtale, isto kao da nisu moje, jer sam kao šestaestogodišnjak ušao u KPZ, a izašao kao momak od 24 godine. Pola svog djetinjstva sam proveo iza rešetaka.”

“Prvo što sam uradio kada sam izašao na slobodu, otišao sam da vidim svoje najbliže, Ne kajem se što sam bilo šta uradio u životu. Šta da se kajem, bilo i prošlo a neponovilo se.”

Imaš li poruku za mlade?

Mladima želim reči sljedeće: Imajte cilj u životu, samo koračajte prema njemu. Jedino ćete tako uspjeti, a vrijeme će vam to pokazati!

Pozdrav za portal Kroz KPD Zenica Smo Prošli i Crna Hronika BiH i Sloboda Govora

Zahvaljujemo se našim partnerima FB stranici: Kroz KDZ Zenica smo prošli

 

(ISPOVIJEST) “Kajem se samo zbog nesreće u kojoj sam izgubio sestru i nerođenog brata

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments