Ispovijest kćerke muškarca koji je preminuo u bolnici: “Kako je moguće da je četiri dana tijelo bilo u toaletu”

Petar Simić (82) nestao je 1. maja na VMA, a njegovoj kćerki Maji četiri dana kasnije javljeno je da joj je otac preminuo i da su ga pronašli upravo u zgradi ove ustanove.

“Od kada sam dobila poziv da mi jave da mi je otac preminuo, nisam imala nikakve konkretne informacije. Tek kada sam otišla da vidim telo i da preuzmem njegove stvari, saznala sam da je moj otac pronađen u toaletu VMA”, priča Maja za Telegraf.

Kako kaže, on je u ambulantu Hitne pomoći pri VMA otišao ujutru zbog bolova u stomaku. Knjižicu je predao u 8.40, da bi potom satima čekao hirurga.

Porodici je u 14.45 sati javio da i dalje nije primljen na pregled, bio je veoma ljut. Nakon toga izgubili su svaki kontakt sa njim jer mu se telefon ugasio.

Srbija: Preminuo u toaletu bolnice, čistačica ga našla nakon četiri dana

“Ovo je stvarno nedopustivo. Četiri dana je njegovo telo bilo u toaletu. Tek ga je danas pronašla čistačica. Ja sam pored tog toaleta prošla dva puta i razmišljala da uđem da proverim da li je unutra, međutim, računala sam da je za pet dana neko ušao da ih očisti i da bi ga pronašao”, dodaje ona.

I Maja i njena majka su više puta zvale bolnicu, odlazile tamo da ga traže, postavljale i obavještenja po zgradi ove ustanove, ni ne sluteći da se Petar sve vrijeme nalazio tamo.

Sa VMA su za Blic.rs rekli da je pacijent upisan u 8.40 ujutru, ali da ne znaju šta se sa njim naknadno dogodilo. Nakon što je tijelo pronađeno, iz ove ustanove nisu dobili komentar.

Vojnomedicinska akademija (VMA) saopštila je da je danas u jutarnjim satima u zaključanoj kabini toaleta Centra hitne pomoći VMA pronađeno beživotno tijelo starije muške osobe.

“Uviđaj na licu mesta izvršili su policijski službenici, nakon čega je telo po nalogu nadležnog tužioca transportovano u Institut za sudsku medicinu Кliničkog centra Srbije, radi utvrđivanja uzroka smrti. Nadležni organi utvrdili su da je reč o P. S. (1939)”, navodi se u saopštenju VMA.

Iz VMA navode da je prijem istoimenog pacijenta evidentiran u Centru hitne pomoći 1.05.2021. godine u 08.40 sati zbog bolova u trbuhu, s tim da nema podataka o daljem toku zbrinjavanja.

“Članovi porodice P.S. obratili su se 4.05.2021. godine u 16 časova dežurnom oficiru VMA, koji im je pružio informacije sa kojima je VMA u tom trenutku raspolagala. Nadležni organi trenutno preduzimaju sve mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem. Ističemo da će ukoliko se utvrdi da je bilo propusta zaposlenih na VMA, oni biti najoštrije sankcionisani”, navodi se u saopštenju VMA.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79