Ispovijest kćerke poznatog fudbalera: “Govorili su da je stabilno, dok jednog dana nisu javili da je preminula”

Pismo koje su ljekari anesteziolozi napisali, a u kojem iznose uzemirujuće detalje i tvrdnje o stanju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), skrećući pažnju na respiratore koje je uvezla “Srebrena malina”, pokrenuli su lavinu svjedočanstava o iskustvima pacijenata i njihovih porodica.

Poznata bh. youtuberka i kćerka nogomeaša Predraga Pašića, Dunja Tatomirović, na svom Instragram profilu “Slatko od dunje” podijelila je svjedočanstva ljudi i njhova iskustva sa KCUS-a.

– Dunja, inače se ne javljam na ovakve stvari, ali priča je u Sarajevu da onaj ko ode na Klinički, sa njega ne izađe živ. Imala sam smrtni slučaj u porodici nedavno, žena je legla na Klinički i poslije toga nismo imali nikakvu informaciju o njoj više, nešto malo što bismo uspjeli čuti, govorili su da je stabilno, dok jednog dana nisu javili da je preminula. Najgore od svega je što su izgubili kontakt telefone od njenih kćerki, te su poslali policiju na vrata da im saopšti tu vijest (srećom kćerka nije bila kući, bila je kod sestre u izolaciji pa su komšije dale broj telefona). I dalje ne umanjuje činjenicu kakav bi to šok bio, da ti policija dođe na vrata saopštiti takvu vijest, navodi jedna pratiteljica.

Druga opisuje iskustvo svojih majke i rođaka piše Avaz.

– Prvo je moja majka bila na Podhrastovima i njeno iskustvo je bilo okej, ali hvala Bogu nije bila ozbiljnija slika, kasnije je moj rođak bio na Podhrastovima pa zatim na NIV-u pa je prebačen u resporatorni centar. Kada je riječ o odjelu gdje je NIV-u Respiratornom centru, tu je blago rečeno, užas. Ne zna se ko pije a ko plaća, kada zovete jave vam se iz 487. pokušaja, i svaki put kažu jedno te isto. Za smrt rođaka smo saznali navečer, a on je umro u ranim jutarnjim satima, a kada smo zvali oko 12 sati rekli su da je stanje stabilno, što znači da sve rade samo da skinu sa dnevnog reda – napisala je jedna od korisnica Instagrama.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79