Ispovijest pretučenog mladića: “Evo zašto su me policijski službenici pretukli”

Slaven Blažević (30) Skojeg su dvojica policajca u subotu navečer pretukli pred ulazom zgrade u kojoj živi angažirao je advokata i pokrenut će privatnu tužbu , kazao je u ispovijesti za mostarski portal Pogled.ba.

Govoreći o detaljima i razlozima napada, koji je zgrozio javnost i izazvao brojne osude i reakcije, Blažević je ustvrdio da se vraćao kući od prijatelja koji živi u susjednoj zgradi.

– Na putu prema kući primijetio sam da se zaustavlja policijsko vozilo malo podalje od mene i u tom trenutku sam požurio ući u zgradu svjestan da sam prekršio mjeru zabrane kretanja i kako bi izbjegao moguću kaznu. Međutim, policajci su me sustigli tačno ispred zgrade. Dalje se na snimci vidi sve što se dogodilo. Ispričao sam se što sam prekšio policijski sat, ponudio da platim kaznu, no oni su krenuli s udarcima. Nakon toga odveli su me u policijsku stanicu. U policijskom vozilu sam im već u nekoliko navrata napominjao da se ne osjećam dobro. U policijskoj stanici su napisali prekršajni nalog na kojem je pisalo da sam prekršio pravilo kretanja. U prekršajnom nalogu nigdje nisu spomenute ozljede, samo piše da sam prekršio kretanja od 21 do 5 sati.Nakon što su napisali prekršajni nalog pustili su me da idem kući pješke – ispričao je Blažević za Pogled.ba.

Poznati akteri policijskog nasilja u Mostaru: Mostarski policajci su zbog prekoračenja ovlasti jutros udaljeni s posla

Naveo je i da je tražio da ga odvezu na CUM, ali se to nije dogodilo.

– Samo su mi rekli da idem kući. Pušten sam da šetam gradom i na taj način opet kršim policijski sat, svjestan da me opet može neko zaustaviti i ponovo legitimirati. Nakon toga otišao sam na hitni pregled, sam , jer se nisam osjećao dobro. Čak sam, dok sam hodao do kuće, povratio nekoliko puta – ispričao je on.

Kako nam je rečeno iz SKB Mostar, nakon obrade na CUM-u, mladiću su utvrđene lakše tjelesne ozljede te je otpušten na kućno liječenje.

Podsjetimo, iz MUP-a HNK su povodom ovog događaja naveli da se radi o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa.

Iz Tužilaštva HNK su potvrdili da je u vezi ovog slučaja formiran predmet te da su od MUP-a HNK zatražene sve informacije.

(VIDEO) Pojavio se novi snimak premlaćivanja mladića u Mostaru


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79