(ISPOVIJEST) “Ramiz Delalić Ćelo mi je amidža, a 5 puta sam ležao iza rešetaka”

Svake srijede od 20:00h donosimo vam EKSKLUZIVNE priče sa osobama koje su bile s druge strane zakona, a nama su otkrili svoje životne priče.

Redakcija portala Crna-Hronika razgovarala je s Adanom Delalićem iz Zenice koji je dio svog života proveo iza rešetaka.

“Pozdrav. Moje ime je Adnan Delalić zvani Štuka. U KPZ Zenici sam boravio više puta. Al krenimo hronološki:

1. – 1989. godina – Razbojništvo – Sudija: Vasvija Vidović – 1,5 godina iza rešetaka

2. – 1997. godina – Droga – 2,5 godina iza rešetaka

3. – 2006. godina – Droga  – *SPORAZUM* 1 dan

4. – 2007. godina – Droga – 2 godine iza rešetaka

5. – 2009. godina – Droga – 2 godine iza rešetaka

“I to je to od mene. Razlog ovog svega je jednostavan. Kada rastete u domu gdje nemate staratelje, tada mislite da ste najjači, najpametniji, vi pravite ogromne greške.” – dodaje Adnan Delalić za portal Crna-Hronika.

  “Ležao sam sa mnogim dobrim ljudima sa kojima sam pričao i tratio svoje vrijeme iza rešetaka, a onda odem u kuhinju da se zaposlim i tako je prolazilo moje vrijeme iza rešetaka.

Družio sam se s efendijom Mirsadom i sa ljudima sa kojim nisam osjetio mjesto gdje smo sve svi nalazili. Kafu sam pio sa dragim prijateljima, Čupom, Tasimom, Dinom, Amarom Tabakovićem, Bricom, Adisom Šabićem koje ovom prilikom sve pozdravlja.

Kada sam počeo napokon pošteno zarađivati i boriti se, sreća se okrenula i nisam mogao prehraniti porodici sa platom koju sam imao. Da radim 12 sati za 500KM, ne mogu i neću.

Što se tiče prijatelja u KPZ Zenica, sve ok ako sebi napraviš plan i držiš se sa strane. Ne družiš se sa svima jer tad praviš klan, i tu su već problemi, ali Bože moj i to je život nas umjetnika, završava svoj razgovor Štuka za portal Crna-Hronika.

 

“Vatreni sam navijač Sarajeva i vazda sam miran bio, to svi znaju”

Pozdravljam sve, pogotovo vas i prijatelje sa FB stranice “Kroz KPD Zenica Smo Prošli”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments