Ispovijest roditelja iz Banja Luke: “Kako nam uništavaju djecu”

Slijepi na probleme, djeca…

Dozvolite da Vam svima ispričam nešto, nešto što se tiče svih nas roditelja i onih koji planiraju to biti.

Piše: Dražan Pejaković

Pored svih tekstova koje sam ispisao o radnicima, njihovim pravima, problemima, te kako da se zaštite od robovlasničke strukture moram da iznesem još veći problem, a to su djeca.

Ona stvorenja koja imaju svu ljubav ovoga svijeta i baš ti za koje bi život dali.

Živimo u svijetu, zemlji prepunih problema, zemlji u kojoj problemi su sastavni dio života…

Problemi koji nas vode u ponor, problemi koji nas psihički uništavaju, problemi koji utiču na našu vezu, brak i sreću…

Ali najveći problem od svih je taj što ne vidimo probleme naše djece, njihove potrebe, strahove…

U zemlji kojoj živimo APSOLUTNO SVE možeš da budeš ako imaš dobru „vezu“, a jedna od tih stvari je biti vaspitačica, učitelj/ca, nastavnik/ca, profesor/ca.

Pored divinih i odgovornih predavača, vaspitača imamo danas u društvu i one zloće koje su došle na posao vezama, osobe koje trebaju biti društveno produktivne su ustvari egocentrični manijaci i uništavaju život našoj djeci, psihički ih maltretiraju i na njima liječe svoje frustracije.

Djeca kao djeca, šute, trpe, ponekada pokušaju iskazati svoje probleme ali u većini slučajeva to roditelji ne čuju i ne vide, drže se onoga „ma to djeca pretjeruju“.

Problem našeg društva je toliko velik da (pored korupcije, mita i nepotizma) dolazimo u fazu totalnog rasula.

Ovim putem apelujem na roditelje da slušaju svoju djecu i pričaju sa njima, da uvide probleme koje im se dešavaju (tamo gdje trebaju da budu najsigurniji) i da djeluju.

Svaki Vaspitač koji se iživljava nad djecom treba kazneno odgovarati, a o ovima koji su vezama došli na posao će uskoro vrijeme zaštite otkucati. Zašto? Pa jer baš zbog takvih mnogo divnih ne mogu dobiti posao i dati pravi doprinos našem društvu, a na to sve UNIŠTAVAJU NAM DJECU.

Ovo je sve ispisano na kont saznanja koje sam lično ja Dražan Pejaković dobio, a o svim tim osobama će se uskoro pisati, lista je dugačka i vjerovali ili ne neki trebaju da idu na doživotnu robiju zajedno sa onima koji su ih postavili na to mjesto.

Pišite u komentarima o svim tim osobama koje se smatraju nedodirive, jer ničija do zore nije gorila tako da neće ni njihova.

#TikTak

Za više savjeta priključite se grupi koja brine o radnicima i njihovim pravima OVDJE

Web link za pravnu pomoć i savjetovanje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79