Ispovijest rođaka svirepo ubijene učiteljice: Slavko J. (62) ubio učiteljicu Snežanu (67)

Kakav je problem mogao da dovede do krvoprolića u Rožancima kod Barajeva, gdje je Slavko J. (62) ubio učiteljicu Snežanu Đuričić (67) nikome nije jasno.

O prirodi njihovog odnosa mještani govore različito.

– Muž joj je umro prije tri i po godine, sama je u kući, kćerke su se udale, a njoj je trebala pomoć i on joj je kao prvi komšija priskoči da pomogne šta treba. Da pokosi, da uradi to što ona nije mogla – kaže rođaka i dodaje da među njima nije bilo problema ili da se makar za njih nije znalo: “Nikad se nije požalila na njega ili uopšte da ima problem, da joj neko prijeti.”

Drugi rođak dodaje da je Slavko bio tu “kao član porodice”.

– Svi smo tu bliski, nema najave kad neko kod nekoga na kafu hoće da dođe, pomažemo se. On je bio kao član porodice – kaže.

Sa druge strane, Snežani dever Slobodan kaže da o Slavku nije imao lijepo mišljenje ni ranije.

– Nije on imao njoj šta da pomaže, imala je ona ogrev i sve, a on vjerovatno htio da joj se udvara, a ona ga je odbila – priča kroz suze Slobodan.

Kako kaže, kada su otišli Snežani u kuću jer su ga komšije pozvale kad su vidjele požar, nije pomislio kakvu će strahotu zateći.

– Tražili smo je, mislili da nije gasila požar i nije je bilo trag krvi nas je odveo do stare kuće gdje smo je našli – jedva izgovara: “Kad sam vidio da ga nema, palo mi je na pamet, ali… Ne znam… On je mene jednom prilikom prevario, bio je mutan…”
Sakrio se u špajzu

Slavoljub se, nakon što je nožem zaklao komšinicu Snežanu sakrio u pomoćnoj prostoriji, špajzu, u koju se ulazi iz kuhinje i tu je bio sve dok ga oko tri ujutru nisu pronašli policajci koji su radili uviđaj!

Kako se saznaje, nakon što je ubio komšinicu s kojom je tog dana pio kafu, smijao se i šalio se, Slavoljub je, pod još nerazjašnjenim okolnostima zapalio pomoćni objekat u njenom dvorištu. Nakon toga, on nije pobjegao, niti odmah pokušao sebe da ubije. On se, kako se za sada vjeruje, sakrio u prostoriju u koju se ulazi iz kuhinje u kojoj je ubio Snežanu. Tu je bio satima. Snežanino tijelo pronađeno je oko 21 sat sinoć, a Slavoljub, koji je i sebi prerezao vrat, pronađen je tek oko tri ujutru. Još je davao znake života i hitno je prevezen u bolnicu.

– Komšije su sinoć najprije vidjele da gori taj pomoćni objekat. Zvali su vatrogasce i Snežaninu porodicu, pokušavali i nju da dobiju na telefon međutim ona se nikako nije javljala. Mislili su da je negdje napolju, da pokušava sama da ugasi vatru, međutim kada su vatrogasci stigli i ugasili vatru shvatili su da Snežane nigdje nema. Tada su njeni rođaci i komšije ušli u kuću da je traže i u toj ljetnjoj kuhinji vidjeli su njeno tijelo na podu – priča izvor Blica.

Kako dalje navodi, izašli su napolje i odmah pozvali policiju, jer je Snežanino tijelo bilo u lokvi krvi.

– Imala je krv i na majici, krv je bila svuda oko nje, bilo je jasno da se nešto strašno dogodilo – priča on.

Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt žene, a policajci su ubrzo započeli uviđaj.

Za to vrijeme, niko nije znao ko je ubica.

Tek nekoliko sati kasnije, pokušali su da uđu u tu drugu prostoriju, špajz, i shvatili da nešto pravi prepreku, drži vrata, piše Blic.

– Kada su otvorili vrata, imali su šta da vide. Vrata je blokiralo Slavoljubovo tijelo. I sebi je prerezao vrat i krvario je dosta, ali je bio živ. Tu se vjerovatno skrivao prvo neko vrijeme, a tek kasnije odlučio da se ubije, jer da je sebi preprezao vrat odmah nakon što je nju ubio i on bi odavno iskrvario – priča izvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79