Ispovijest sa usmenog ispita na UKC Tuzla: Kako se stavlja kateter muškarcu u erekciji?

UKC Tuzla na svom web portalu objavio je listu uspješnih kandidata za prijem u radni odnos.

U postupku prijema u radni odnos na osnovu Javnog oglasa za prijem u radni odnos Crna Hronika uočila je niz nepravilnosti.

Javnost je upoznata kako je portal Crna Hronika prvi objavio javno pismo u kojem smo iznijeli niz činjenica kako se na konkursu za 35 medicinskih sestara/tehničara našlo ime koje ima kriminalni dosje i učesnik je optužnice za ubistvo jedne osobe. O ovom članku pročitajte više u linku ispod:

Skandalozno: UKC Tuzla objavio rezultate konkursa, svi imaju isto bodova na usmenom ispitu!

Ispovijest sa usmenog ispita: Kako sam pitanja dobila od komisije?

Konkursna komisija organizovala je usmeni ispit za 100 prijavljenih kandidata, a već smo pisali da je 35 osoba koji su dobili posao ostvarili maksimalnih 15 bodova, dok je preostalih 65 kandidata ostvarilo po 3 boda. Vrlo simptomatičnu situaciju sa usmenog ispita na UKC Tuzla nisu htjeli komentarisati, mada je javnosti jasno da je riječ o klasičnom ,,štimanju” konkursa.

Da je istina ono što smo objavili govori i ispovijest jedne djevojke koja se javila na konkurs UKC Tuzla, a koju je ispričala za Crnu Hroniku.

Ova djevojka je željela ostati anonimna, a za naš portal je ispričala kako su pitanja komisije bila užasna.

,,Iz komisije su me pitali: Šta biste uradili da vam neko ponudi nemoralnu ponudu na poslu? Da li je to pitanje adekvatno za usmeni ispit? Drugo pitanje je bilo kako bih stavila kateter pacijentu koji je u erekciji? Takva pitanja su neprofesionalna”, kaže ova kandidatkinja za Crnu Hroniku.

,,Na pitanja sam im odgovorila da bih takvog kolegu prijavila nadležnom, a da pacijentu medicinska sestra ne stavlja kateter, nego doktor. Dobila sam minimalan broj bodova na ispitu”, završava svoju ispovijest.

Da li direktor Vahid Jusufović treba razmisliti o raspuštanju komisije koja je učestvovala u navedenom konkursu, kao i poništavanju konkursa nakon mnogo uočenih nepravilnosti, ostaje da vidimo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79