Ispovijest Sarajlije: Ljudi, čuvajte se, imunitet nije trajan

Sarajevski poduzetnik i osnivač Facebook stranice “Glas malih biznisa”, Ejub Kučuk je putem ove društvene mreže podijelio zanimljivo iskustvo o sticanju imuniteta na koronavirus, nakon što se on jednom preboluje.

– Imunitet nije trajan, čuvajte se!

Dobri prijatelji, profesori na medicini i vrhunski doktori, su me zamolili da Nermina i ja uradimo pregled i serološki test nakon što prebolimo C19 te da ga ponovimo nakon 3 mjeseca kako bi vidjeli šta se dešava s antitijelima.

Ponovljeni nalazi
I prvo što smo uradili prije izlaska iz karantina, 18 dana od prvih simptoma i samo 6 dana nakon što je Nermina preležala upalu oba plućna krila (10. avgusta 2020.) rezultati su bili:

1. Nermina – Igg 28, D-dimer 300

2. Ejub – Igg 13

Danas smo bili na sistematskom pregledu (tačno u dan 3 mjeseca) da vidimo da li je C19 ostavio ikakve ožiljke na našem zdravlju:

1. Nermina

– Igg 0,1 (nema više antitijela) što znači da se može ponovo zaraziti i oboliti.

– D-dimer je 934 (501 je bio dok je imala upalu pluća i primala clexan, a 500 je maksimum). D-dimer pokazuje stepen zgrušavanja krvi (trombofiliju).

2. Ejub

– Igg 4,

– Igm 2.

Kažu mi doktori da sam zadržao antitijela (IgG) jer sam dolazio u dodir sa zaraženim osobama (IgM 2), da nisam zaražen, nisam prenosnik i da još uvijek ne mogu oboliti. Svi moji prijatelji i svi koji me vide izvan kuće znaju da uvijek nosim masku, da se ne rukujem, da imam samo par kućnih prijatelja s kojim se družim, a opet sam došao u kontakt sa zaraženim. Čini se dobrim da jesam jer sam produžio imunitet.

Antitijela nisu trajna
Znam da se mnogima neće svidjeti, da će opet reći da pišem gluposti i petljam se u medicinu, ali ja samo pišem ono što se nama dešava, a nadležni nam ne govore. Čisto da znam čega se trebamo čuvati. S tim u vezi:

– Antitijela nisu trajna, pa ni imunitet, a Covid19 nam se može vratiti za samo par mjeseci. Šta to znači za vakcine, imunitet krda i da li T stanice zadržavaju u memoriji borbu protiv C19, fakat ne znam. Logika mi kaže da ništa od toga nema pa bih bio zahvalan do neba da mi neki genetičar ili vrhunski epidemiolog pojasni i razuvjeri me.

– Veoma je moguće da korona izazove trajnije zdravstvene poremećaje koji se tek kasnije mogu pojaviti (bolest nekih organa, slabljenje srčanih mišića, trombofilija…). Nermina je danas krenula u borbu s ovim D-dimerom.

Zbog svega navedenog, čuvajte se dragi prijatelji:

– Podižite imunitet kako znate i umijete jer to se pokazalo kao najbolja odbrana od C19. Par mojih prijatelja je prošlo kroz koronu bez problema, a nalazi krvi su im odmah pokazali da im je imunitet fenomenalan (godinama piju C i D vitamin, selen, cink…).

– Nosite masku, držite distancu jer nemate pojma ko je sve zaražen

– Nakon što prebolite C19 čuvajte se opet jer ovo je dobro „smućkan“ virus, vraća se kao bumerang.

– Ostanite normalni, trajat će ovo još dugo. Ako i stane u razvijenom svijetu, u našem „vilajetu“ neće. Čista pamet će biti glavni preduvjet da se oporavimo kao društvo kad sve ovo jednog dana stane.

P.S. Fotografija je nastala nakon negativnog nalaza prije tačno 3 mjeseca (10. avgusta 2020.) .

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79