Ispovijest Srpskinje koja je sletjela s puta, pa više od 24 sata provela u kolima

Bio mi je sumnjiv put, izađem, vratim se u auto, pođem u rikverc, proklizim na travu i skliznem između dva drveta. I onda počinje žurka. Bila sam na tom mjestu pored groblja dva dana i cijelu noć i nisam se uplašila.

Ovim riječima Nišlijka Snježana Miljković (65) opisuje nevjerovatnu situaciju u kojoj se našla 27. novembra kada je autom skliznula sa seoskog puta u Paljini kod Niša i na tom mjestu ostala više od 24 časa čekajući pomoć.

– Pošla sam u subotu u 10 časova u Banju Topilo jer sam imala operaciju oba kuka i imam trombozu pa treba da idem tamo. Izgubim u jednom trenutku signal na GPS-u, ne znam gdje sam, pitam jedno dijete, on kaže samo pravo. Ustvari mali me prevario, našla sam se na paljinskom groblju. Proklizim na travu i skliznem između dva drveta – priča Snježana.

Auto se nalazio između dva drveta, shvata, telefoni se prazne, nada se, naići će neko. Pada mrak, pomoći nema… Međutim, ova izuzetna žena ne gubi nadu i iz najgoreg pokušava da izvadi najbolje.

– Na drugom brdu čovjek pali neku travu, dajem mu signale kao Indijanac. Zviždim pištaljkom sa demonstracija 1996/97 koju nosim sa sobom kad idem na izlete. On nije reagovao, samo je palio i ćutao, vjerovatno jer je znao da je zabranjeno da se pali strnjika. Telefonom sam mu davala signale, sirenom, ali dzabe. Shvatim ja da ću da čekam Novu godinu tu. Kiša pada cijele noći. Onda uzmem i skuvam kakao. Imam u kolima bocu na špiritus. U kolima imam i kafu, imam rakiju, pivo, gricke slane i slatke, čaj – ljepota poroka. Prolazi noć. Manevrišem preko noći, pomjeram auto. Vrata sam mogla da otvorim ali je drvo ispred i drvo iza. Podmećem patosnice, drveće… Pomjeram se po malo, ali ne mogu sama da se izvučem. Mogu da izađem iz kola, ali zbog kičme ne smijem da se savijam više od 90 stepeni. Računam naići će neko. U nedjelju oko 10.30 prolaze žene koje idu na groblje, zamolim ih da mi napune telefone, oba prazna, nemam kontakt ni sa kim, sem sa grobljem koje je prored mene. Nije me bilo strah, kurjaka nema. Žene se ne vraćaju, kažem idemo dalje, neko mora da prođe, makar povorka da sahrane nekog. Ako ne, da se vraćam pješaka da iskršim koske onom što mi reče da idem tu – prepričava Snježana nevjerovatan događaj.

U nedjelju popodne oko 14.30 osoba po Snježanu je stigla pomoć koju su pozvale žene koje su je susrele tog jutra, piše Blic.

Ovdje je Snežana ostala zarobljena u kolima

– U neko vrijeme dolazi policija, bili su izuzetno korektni. Pozvali hitnu, ali meni ništa nije bilo. Vratili su me do kuće, lijepo smo se nasmijali. Bila sam u kolima više od 24 časa, dva dana i jednu noć ali je bilo lijepo vrijeme, nije bilo hladno – prepričava ona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79