Ispovijest svjedoka smrti Adnana Hadžagića za CH: “Ako mi se nešto desi, kriva je policija”

Prenosimo Vam ispovjest Sarajlije Enesa – Ence Kozića jedinog svjedoka misteriozne smrti Adnana Hadžagića koja se desila 31. jula ove godine. Na ovu ispovijest on se odlučio, kako veli, zbog straha za sopstveni život, te problema koje ima od kad je izašao iz zatvora (u kom je bio zbog napada na policajca koji ga je uhapsio), te smatra da će ga javno iznesene tvrdnje zaštiti od daljih problema i eventualne likvidacije.

Piše: D. Pavlović

Kozić potvrdio je za CH da je u nedjelju, dva sata iza ponoći njemu nepoznata osoba bacila molotovljev koktel pred vrata kuće u Ulici Višegradska kapija 1. On tvrdi da je ovaj događaj vjerovatno povezan sa smrću Adnana Hadžagića koja se desila 31. jula ove godine.

Kozić ističe da je oko dva časa iza ponoći neko bacio molotovljev koktel pred njegova vrata kuće u kojoj živi s majkom, bratom, njegovom suprugom i djecom. Kozić pojašnjava da je nedavno (tačnije 05. oktobra) izašao iz zatvora i da je odmah nakon izlaska “upratio” da mu se oko kuće motaju nepoznate osobe i zaustavljaju nepoznata vozila.

Sarajlija Enes Kozić tvrdi: Prijete mi od kada je poginuo Adnan Hadžagić

On tvrdi da ni sa kim nema problema, niti je nekome dužan, te da niko nema razloga da mu iz osvete baci molotovljev koktel.

Govoreći o smrti Adnana Hadžagića on priča da se sve desilo u Lubinoj ulici (uskom sokaku popločanom kamenjem, koji povezuje dvije ulice).

 

“Bila je potjera za za mojim vozilom Golf 3. U vozilu se nalazio moj prijatelj i Adnan Hadžagić. Policija me pokušala zaustaviti, ali sam se oglušio na njihove naredbe. Nisam stao, jer ih odmah nisam ni primijetio. Vozim Golf GTI i glasan mu je motor. Čuo sam rotaciju i vidio da idu za nama. Tu sam stao (pokazuje na mjestoizmeđu obližnje apoteke i džamije). Moj prijatelj je izašao iz auta i počeo bježati dole (pokazuje niz Lubinu ulicu, op.a.). Tu ima kamera. Ja i Adnan smo izašli i stajali tu. Policajac A. K.je izašao iz vozila i počeo trčati niz Lubinu. Izašao je i drugi policajac H. K. i prvo mi opsovao mater. Ja sam stajao dignutih ruku. Priznajem, jesam ga udario. Poslije majke, opsovao mi je i mrtvog oca i ja sam ga onda udario. Adnan se prepao i počeo bježati niz ovu ulicu. Ja sam potrčao za njim. Bio sam ovdje, tačno gdje je kamera (pokazuje niz Lubinu ulicu) i začuo repetiranje pištolja. Bacio sam se na zemlju i odmah stavio ruke iza leđa. H. K. je išao zadnji i čuo sam tri pucnja. Čuo sam tri metka kako prolijeću iznad glave, i čuo sam jedan Adnanov jauk. Ja kažem istinu. Evo tu je džamija. Allah je jedan”, priča Kozić za Crnu-Hroniku

Nać sagovornik dodaje da je policija nakon tog događaja vlasnicima objekata, koji imaju videonadzor, tražila da izbrišu snimke kamera.

“Policajac H.K. me savladao i vezao. Onda sam dole čuo tupe udarce. Adnana više nisam čuo. Ja govorim sve što sam vidio. Nisam cvjećka i ne bježim od toga. Divljam s autom, neki govore da sam narkoman, ovo ono, mangupi preko tastatura. A znaju ljudi ko sam, da sam pošten, da radim. Radnik sam, autolimar imam radionicu kući. Te noći nije došla jedna patrola, nego 22. Kad su se odozdo vratili, tukli su me čizmama”, sjeća se Kozić.

Dodaje da mu se vozilo vratilo unazad i dodirnulo policijski auto, te da je osumnjičen i da je udario u službeno vozilo.

“Nema veze, sve sam ja priznao. Nije bitno. Ovdje su me tukli sat i po i izbili zube, slomili nos. Kad su me dovukli do vozila, privukli su me točku auta. Kako vraćam film mislim da su me to veče htjeli ubiti. Ja i dan danas imam traumu, ne spavam, idem kod doktora po terapiju i pijem lijekove”, kaže Kozić.

Govoreći o sumnjivim osobama i vozilima koji se motaju oko njegove kuće, naš sagovornik veli da je s majkom otišao u Federalnu upravu policije i Tužilaštvo i sve ispričao. Sjeća se da je višao Audi A3, Golf crne boje, Citroen bordo boje…

“Vrtili su se oko kuće, prijetili da će baciti bombu” priča Kozić dodajući da je sinoć rukama gasio požar.

Istrčao sam u gaćama, vidio sam momka sa fantomkom koji je pobjegao ulicom prema Ophodži. Tačno je znao da tamo nema videonadzora. Prepala su se od brata djeca. Bojim se za svoju svoju porodicu i svoju sigurnost. Ako mi se nešto desi, kriva je policija, jer sam jedini svjedok onog što se onda desilo”, rekao je Kozić.

Prisjećajući se smrti svog druga Kozić dodaje da je legao na kamenu uličicu nedaleko od obližnje kamere videonadzora, a da je Adnan Hadžagić bio dva-tri metra ispred njega kad je Kozić začuo pucnje.

“Ne vjerujem da je mogao tad doći do podzida. Nemoguće, vidite koliko je duga ulica”, priča naš sagovornik, dodajući da povrede koje su na njemu pronađene nisu mogle nastati usljed pada s podzida.

On smatra da je Hadžagić ranjen hicem u vrat, te da ga je policija sustigla i pretukla, a poslije ustvrdila da je pao s podzida.

Porodica nastradalog Hadžagića za CH: “Dokazat ćemo da je naš rahmetli Adnan ubijen”

“Ponavljam, ja nisam cvjećka, neka sam i narkoman, neka i brzo vozim, ali ja ću za to odgovarati. Sad 7.decembra treba da se javim na izdržavanje kazne. Da odležim pet mjeseci jer sam priznao da sam udario policajca. Kod tužiteljice sam davao izjavu i ona mi je rekla da me policija nije smjela tući. Ali ja sam toliko pretučen da i danas ne mogu sebi da dođem. Kad sam izašao otišao sam do Adnanove majke, ona ima slike. Našla ga je u Barama, okupan je bio. Na vratu je imao flaster”, dodaje Kozić, dodajući dase radilo o rani nastaloj od vatrenog oružja.

Podsjetimo, u zvaničnom policijskom saopćenju, piše da je A. H. tokom bijega skočio sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede te da je tokom ukazivanja ljekarske pomoći preminuo. Svemu je prethodio pokušaj policije da zaustavi vozilo u kojem su se nalazili Hadžagić, te Enes Kozić i Haris Zuko, za kojim je odranije raspisana potraga zbog razbojništva. Tokom tuče sa Kozićem, policajac je zadobio frakturu šake.

Iz Tužilaštva je nakon toga rečeno da je na mjestu događaja obavljen uviđaj i naređeno je poduzimanje svih potrebnih radnji s ciljem utvrđivanja svih okolnosti incidenta.

Majka nastradalog mladića novinarima je kasnije ispričala da je Adnan Hadžagić imao više povreda. Na lijevoj strani polomljeno mu je osam rebara, na desnoj četiri, nastradao mu je lijevi bubreg, jetra je napukla, a rebra su probila grudni koš. Usljed zadobijenih povreda zadobio je unutrašnje krvarenje. Ispričala je da joj je patolog rekao da je njen sin nastradao od tupog oruđa i da uopšte ne može biti riječ o padu ili skoku.

Također je interesantno da je tijelo Adnana Hadžagića sahranjeno 17. oktobra, odnosno 78 dana nakon smrti. Zašto je toliko dugo tijelo bilo u Prosekturi na groblju Bare nije poznato…

Demir Hadžagić optužuje policiju: Moj brat Adnan je ubijen, ima milion masnica na tijelu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79