(ISPOVIJEST) Svoj život sam s*ebo jer  sam htio da živim šatro hrabro, viteški časno!

Donosimo vam EKSKLUZIVNE priče sa osobama koje su bile s druge strane zakona, a nama su otkrili svoje životne priče.

Redakcija portala Crna-Hronika razgovarala je s Mirzom Halačem koji je dio svog života proveo iza rešetaka.

“Zovem se Mirza Halačm a ovo je moja životna priča…

Rođen sam 24. decembra 1984 u Zenici gdje sam i nastanjen. Gledam ove okorjele kriminalce kako daju intervju za portal Crna-Hronika, kako nisu htjeli vakav život, pa onog društvo navelo, onog jarani s*ebali… Kod mene nije to slučaj: ja sam s*ebao sam sebe jer  sam htio da živim tako, šatro hrabro, viteški časno i tek sad vidim da toga ima samo u bajkama što se čitaju maloj djeci pred spavanje”

“Prvi put u kontakt sa KPZ Zenica dolazim 2010. godine zbog teškog ranjavanja i posjedovanja veće kolicine narkotičkih sredstava dobio sam jedinstvenu kazu od 3 ipo godine iza rešetaka. Pošto sam po prvi put tu naivan, drug brat ocu da valjam da se kao dokazem nekome brzo se ta kazna pretvorila u 5  ipo godina, zbog 3 fizička obračuna, jedne ozbiljne i 2 tipa lakših tjelesnih povredan.

“Da ne bi bilo ono kao fali se dobio sam ja tamo katance po glavi pa pobjegne starješinama u ruke, pokušali su me isjeći žiletima i tako ono sve što naša lijepa KPZ Zenica nosi.” – rekao je Mirza Halač za portal Crna-Hronika.info

Kakva je ustanovo KPZ Zenica?

Čudna je to ustanova. Gledao sam ljude koje poznajem sa slobode u sasvim novim izdanjima koji su bili veliki u mojim očima. Na šta su sve spremni, koliko nisko pasti, a sve samo da dobiju komforniji smjestaj sa povlasticama tj vikendima i tim s*anjima.

Da li te KPZ Zenica i vrijeme provedeno tamo promijenilo i opametilo?

Volio bih reći da me ta kazna opametila al po samom izlasku poslije samo 7 mjeseci opet sam se vratio na dvije godine.  To i nije neka kazna pa je prošla sad pa sad.

Da li imaš savjete za mlade?

“Da dajem neke savjete mladima mislim smiješno. Ni dan danas sebi ne znam reći sta je najbolje za mene. Vršim čudne izbore i što je najgore svjesno radim to. Moj jedini savjet  je ako već zaglave u KPD Zenica da se klone svih tih fora, zvučnih imena tamo jer nista nije kao što izgleda. Kako stvari stoje ja cu ubrzo opet na kraći odmor od slobode u posjet nekim dobrim ispravnim regularnim momcima koji nažalost služe ogromne kazne iza rešetaka.

(ISPOVIJEST) Mogao sam biti sportaš, ali ja sam izabrao krminial

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79