Ispovijest Tijane Ajfon nakon presude: Pokazala sam ko sam i šta sam

Nakon što je danas u Sudu BiH srbijanska starleta Tijana Ajfon sklopila sporazum sa Tužilaštvom BiH i priznala da je dvije Beograđanke navodila na prostituciju, u ispovijesti za Avaz TV je kazala “da ona nije od toga posla”, “da nije takva djevojka”.

– Nisam zadovoljna presudom ali je bitno da sam pokazala ko sam i šta sam a šta su ovi drugi – kazala je Tijana Ajfon za Avaz TV.

Otkrila je i šta očekuje u narednom periodu.

– Samo mir u svijetu. Ja sam odležala mjesec ostalo je još jedanaest – kazala je starleta Tijana Ajfon.

Podsjetimo, u predmetu protiv optužene za međunarodno navođenje na prostituciju, iz članka 187. Kaznenog zakona BiH, optužena je, u prisustvu odvjetnika, u cijelosti sporazumno priznala krivnju za kazneno djelo za koje je tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Tijana Ajfon priznala da je podsticala djevojke na pružanje seksualnih usluga. Prijeti joj godina zatvora

Sukladno sporazumu, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine. Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenog djela. Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH. Sud BiH prihvatio je sporazumno priznanje krivnje – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optužena je lišena slobode u mjesecu svibnju / maju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dvije djevojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje seksualnih usluga za novac, na jednoj zabavi u okolici Bijeljine.

Provedenom policijskom akcijom, sudionici zabave su otkriveni i lišeni slobode od strane policijskih djelatnika MUP-a RS, u akciji kodnog naziva „Kristal“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79