(ISPOVIJEST) Zbog svog života, pokopao sam i rođenu majku

Donosimo vam EKSKLUZIVNE priče sa osobama koje su bile s druge strane zakona, a nama su otkrili svoje životne priče.

Redakcija portala Crna-Hronika razgovarala je s Nihadom Kaljićem zvanim “Niho” iz Zenice koji je dio svog života proveo iza rešetaka.

“Zovem se Nihad, prijatelji me zovu Niho a ovo je moja životna priča. Radio sam kao kondukter kanal-bolnica 1997. godine i većinom dilao hors. Navučen kao životinja, pa sam završio na heptanonskoj terapiji. Zbog poslova preprodaje droge kežao sam prvi put 2003. godine i to godinu i po iza rešetaka.

Vrijeme iza rešetaka sam proveo normala. Radio u livnici, čak sam koristio i godišnji odmor vani. Družio sam se s mojim prijateljem i gledao samo svoja posla.

“Kada sam izašao opet sam po starom, nisam se opametio. Imao sam ili sreće ili mudrosti i napravio keš, pa se povukao kad se vratim u BiH.

Zbog čega se kaješ u životu?

Kajem se što sam sebi upropastio život i sahranio svoju majku, iskreno ne daj Bože nikome. I kajem se zbog svega jer sve što sam radio radio sam što sam morao. Droga je vladala s mnom. Svoj život i moje vlastito iskustvo ne bih poželio nikome pa ni dušmanu.

U životu je bilo uspona i padova al više padova jer ovo što sam ja živio nije normalan život a pogotovo ne čovjeku koji je navučen na žuto.

Sad heptanonska terapija i ništa više ponekad vutra i porodica najpreča. Ja buraz i stari i da naglasim još prvi osuđenik koji je dobio heptanonsku terapiju u KPZ Zenica

Da li si imao problema u KPZ Zenica?

Nisam imao problema ni s robovima ni s stražom. Gledap svoja posla i niko te neće dirati. Tako je i na slobodi. Ne zabadaj nos gdje ti nije mjesto i živi svoje. Budi sa svima dobar i ne želi nikom ono što ne želiš da se tebi desi.

Pozdravio bih sve dobre momke i stranicu Crna Hronika BiH, Sloboda govora koji prenosite naše pozitivne priče! „

Zahvaljujemo se našim partnerima FB stranici: Kroz KDZ Zenica smo prošli

 

 

(FOTO) Beriz Kabilović za CH: KPZ “Zenica je kao fakultet…”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79