Ispred Skupštine se ori „Majko naša, Crna Goro“!

Ispred Skupštine Crne Gore počelo je okupljanje građana koji su došli na protest zbog najavljenih izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Građani pjevaju patriotske pjesme poput “Majko naša, Crna Goro” i poručuju “nije ovo Srbija”, “dolje vlada” i “nije ovo naša vlada“, javlja Antena M.

Brojne patriotske organizacije pozivale su na okupljanje i najavile dolazak ispred crnogorskog Parlamenta.

Ispred Skupštine je došao i bivši premijer Duško Marković i poslanici DPS-a. Marković je poručio “Da je vječna Crna Gora!”.

Ministar pravde Vladimir Leposavić i Vlada Zdravka Krivokapića izmijenili su trećinu važećeg Zakona, uključujući i ključne odredbe o svojini nad crkvama i manastirima, tako da će omogućiti da kulturna baština Crne Gore, milenijumsko sakralno nasljeđe i svjedočanstvo o trajanju crnogorskog naroda i države, biti registrovano kao vlasništvo Srpske pravoslavne crkve i države Srbije, piše Antena M.

Patriotske organizacije u apelima za okupljanje insistiraju na mirnom, građanskom protestu, kojim ljudi svih nacija i vjera, a dakako i ateisti, „treba da pokažu odlučnost da se suprotstave brisanju crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta i posrbljavanju naše historije“, navodi se.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79