Ispred tunela Crnaja kilometarske kolone vozila: Vozači čekali preko 60 minuta!

Kolone vozila koje se stvaraju na magistralnoj cesti M-17 između Mostara i Sarajeva zbog radova koji se izvode u tunelu Crnaja, počele su stvarati probleme vozačima.

Naši čitatelji javljaju da danas ispred tunela Crnaja čekaju gotovo sat, iako je iz Cesta FBiH javljeno da zastoji kod tunela ne mogu trajati duže od 15 minuta.

Da su formirane nepregledne kolone vozila sa obje strane tunela vidljivo je i na kamerama BiHAMK-a koje su postavljene upravo zbog praćenja stanja na terenu.

Posebno nezadovoljstvo vlada među privrednicima koji su na ovaj problem upozoravali te organizirali proteste ispred tunela, sa ciljem da ukažu na moguće probleme i štetne posljedice.

Predsjednik Udruženja privrednika Jablanice Jusuf Džafić za Klix.ba je rekao kako ovo nije ništa u odnosu na ono što vozače očekuje.

“Sada se radi na taj princip da sa jedne strane vozila puštaju po deset do petnaest minuta pa tako i sa druge, ali kolone se stvaraju i ne mogu sva vozila proći u jednom intervalu, tako da vozači čekaju puno duže nego što očekuju”, pojasnio nam je Džafić navodeći da su kolone s obje strane duže od tri kilometra.

Tvrdi kako će stanje iz dana u dan biti sve gore, te podsjeća kako je uzaludno upozoravao sve nadležne institucije na scenarij koji će se dogoditi.

“Za 15 dana ljudi iz Sarajeva će prema Mostaru putovati preko Zvonika, jer će prije stizati nego ovim putem”, ustvrdio je Džafić.

Napominje kako su poduzetnici upozoravali na ove probleme, ali kako nisu dobili podršku, sada su nemoćni da bilo šta urade prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79