Istekao ugovor: U Banjaluci smeće ostaje na javnim površinama

Ugovor za održavanje javne higijene neusvajanjem budžeta grada Banjaluka istekao je 1. aprila, ali ugovor sa građanima koji plaćaju odvoz smeća i dalje je na snazi i sve se normalno odvija, rekao je za “Nezavisne” Aleksandar Bajić, direktor “Čistoće”.

Kako je pojasnio, ugovorom koji je istekao sa gradom Banjaluka predviđeno je održavanje javne higijene koje se odnosi na ručno čišćenje, na mašinsko čišćenje, na pranje ulica, čišćenje kanalizacije, otpad sa zelenih i javnih površina, ručno prikupljanje smeća, odnosno pražnjenje korpi za otpatke.

“Sve firme koje održavaju javnu higijenu nemaju više ugovor od 1. aprila i zbog toga su kante za smeće već prepune. Nadamo se da će se ovo brzo riješiti. Što se tiče redovnog odvoza smeća za građane, taj ugovor je i dalje na snazi i sve ide normalno komunalnim redom”, naglasio je Bajić.

Kante za smeće u samom centru grada su prepune, te se još uvijek ne zna kada će smeće biti odvezeno, a građani sve više bacaju otpatke i mimo kanti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79