Ističe vrijeme za imunizaciju, a četvrti val sve bliže: Građanima jedini spas Srbija

Sutra je novi dan nove “inekcie”, nema “inekcia”, samo je novi dan piše jučer jedan tviteraš. Tviteraši, hipsteri, Facebook analitičari ovih dana zbijaju šale i pošalice oko procesa vakcinacije, koji u Bosni i Hercegovini ide kao i sve ostalo, po principu niti metar niti milimetar.

Piše Rasim Belko za NAP

Igra životima građana Bosne i Hercegovina postala je politički rulet u kojem revolveraši s pozicija drže upereno virusno oružje spram naroda od kojeg su dobili povjerenje i na čijim leđima se bogate.

Zvanični podaci kažu da smo vakcinisali tek negdje oko dva posto populacije u BiH. Apokaliptične najave kažu da će nas četvrti talas koronavirusa sačekati krajem augusta i da ćemo biti suočeni s izazovom vjerovatno i gorim od onih koji preživjesmo u proteklih godinu i jače.

A sve je moglo biti drugačije. Nema nas ni 20 ni 10 ni pet miliona, tu, u Bosni i Hercegovini ima nas realno oko 2 i nešto miliona. Od toga je dio onih koji su se vakcinisali u Srbiji, dio u Hrvatskoj. Najmanji dio vakcinisan je unutar Bosne i Hercegovine.
Entitet RS se hvalio kako nabavlja i ima vakcine, ali im zvanična statistika ne ide u prilog. Federacija Bosne i Hercegovine nema se čime pohvaliti. Oni su vakcine nabavljali po principu između ništa i nule.

Humanitarna i sadaka su osnovni izvori boca koje stvarju imunitetski pancir pred naletom virusa koji je planetu Zemlju zavio u crno. Mi tog pancira nemamo, ali zato imamo samohotke, lutajuće političke dijabole, nesposobne da za pare koje imaju kupe vakcine koje nam trebaju.

O kakvim se političkim dijabolicima radi možda ponajbolje govori opis da kada bi im dali 100 KM i poslali u neki tržni centar da kupe lubenicu, oni bi se vratili i sa lubenicom i sa 100 KM. Nisu oni ukrali lubenicu, nego su migranta koji skuplja novac pred tržnim centrom zamolili da im on kupi tu lubenicu.

Prosjaci su bogati ljudi za mentalnu i moralnu fukareštinu prije svega Vlade Federacije, ali i ostalih instanci koje politički upravljaju Bosnom i Hercegovinom. Milioni se vrte na sve strane, bogati se i kunto i panto, a narod je u ovih godinu i nešto umirao masovno kao i tokom agresije.

Vlada Federacije ući će u anale i udžbenike o političkim sistemima kakvi nikome ne trebaju. To je ona vlada koja plaća i bogati mešetare budžetskim sredstvima, a u stanju kada svi oko nas imaju pogoleme rezerve vakcina ne znaju da ih nabave.

Ništa bolji nije ni državni nivo. Ministarstvo civilnih poslova kao pijanac plota se uhvatilo COVAX-a i sličnih mehanizama od kojih na kapaljku dobijamo doze. Ministarstvo vanjskih poslova nabavilo nam je hurme umjesto vakcina. Valjda da ih dijelimo kao sredstvo za smirenje na tevhidima i sahranama umrlih od korone.

I onda dođe Šemso i kaže da nas Srbija pljačka besplatnom vakcinacijom. Šemso je stvarni lik nije onaj iz “Naše male klinike”, već preplaćeni državni parlamentarac Šemsudin Mehmedović. E zato ih sve možemo strpati u jedinstvenu bazu političkih dijaboličnih samohotki.

(VIDEO) Mehmedović pojasnio nebuloznu izjavu o vakcinisanju u Srbiji: “Željeli su skrenuti pažnju od izjave novinarke”

Građanima Bosne i Hercegovine ističe vrijeme imunitetskih priprema za ono što stručnjaci najavljuju za kraj augusta i septembar. O zdravstvenom sistemu ne treba trošiti riječi, on je haotičan i od ranije, korona ga samo demaskira.

Zato je vrijeme da građani uzmu stvari u svoje ruke. Manite se nacionalizma zbog kojeg ćete ostati laka meta COVID-a. Organizujte se u grupe i grupice, tako ćete još jeftinije proći i krenite na put ka Srbiji.

Ne morate u Beograd, Aleksandar Vučić nam je džentlmenski otvorio mogućnost da se vakcinišemo u bilo kojem dijelu Srbije do kojeg ćemo najbrže doći. Otvorena vam je i mogućnost da birate vakcinu kojom ćete se zaštiti.

Sarajlije ogorčene: Dolaze na termin revakcinacije u Zetru, a vakcina nema

Naši ublehaši pokazali su da im nije stalo do građana koji umiru, vrijeme je da građani pokažu da im je stalo do vlastitih života. A kada apokalipsa pandemije prođe neka počne vrijeme obračuna.

Jer odavno je ovo kod nas sazrelo za političkog i narodnog zemljotresa!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79