Istraga anonimne krivične prijave protiv Olimpijskog centra Jahorina traje već dvije godine

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nastavlja istragu anonimne krivične prijave koja je dovela do provjera u Olimpijskom centru Jahorina, više od dvije godine nakon što je Služba zaštite i spašavanja (SIPA) po njihovom nalogu izvršila upad.

Iako su iz Olimpijskog centra tvrdili da nema tragova kriminala, opozicija i analitičari osporavaju tu tvrdnju.

Prema izvještaju, provjere dokumentacije u Olimpijskom centru Jahorina izvršene su prošle godine u julu, a to je bilo na osnovu anonimne krivične prijave.

Iako su se vlasti angažovale u istrazi, još uvijek se ispituje osnovanost navoda iz prijave.

Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, odbacuje te tvrdnje i ističe da su prijave protiv njega i centra ništa novo. On tvrdi da su većina anonimnih prijava odbačene te da posjeduje dokumente koji potvrđuju njegovu ispravnost.

Jedna od spornih javnih nabavki je nabavka šestosjedne žičare u vrijednosti od 17 miliona maraka, koja je bila predmet žalbenih postupaka. Iako je sud odbio tužbu Olimpijskog centra Jahorina protiv odluke o poništenju tendera, žičara je već dvije godine u funkciji.

Slobodan Golubović, urednik portala “Pratimo tendere”, ističe da su javne nabavke Olimpijskog centra Jahorina često ocijenjene kao sumnjive. To ukazuje na problem u sistemu javnih nabavki koji nije adekvatno riješen.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79