Istraga krenula u drugom pravcu: Mladića pronađenog kod Blažuja nije udario voz!

Prošle sedmice, 24. jula, na ulazu u Sarajevo iz smjera Hadžića u naselju Blažuj u blizini migrantskog kampa pronađeno je tijelo mladića. Prema prvobitnim informacijama iz Operativnog centra MUP-a KS, mislilo se da se radi o migrantu kojeg je usmrtio voz.

Međutim, nakon obavljenog uviđaja utvrđeno je kako nije riječ o migrantu te da smrt nije nastupila udarom voza, prenosi Hayat.

“Na mjestu događaja je izvršen uviđaj kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica zajedno s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a KS, te vještacima sudsko-medicinske struke. Također, urađen je i pregled lokomotive i tom prilikom je konstatovano da se ne može dovesti u vezu s mjestom događaja. Sudsko-medicinski vještak je izvršio pregled tijela i nije se mogao izjasniti o načinu nastanka povreda – rekao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Ko je stradao u Blažuju – migrant ili mladić iz Sarajeva? Izašao do pekare, imao rupu od metka na čelu i krvave dlanove…

Dodao je da uzrok smrti neće biti poznat sve do izvršenja obdukcije koja će se izvršiti po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Policijski službenici Uprave policije Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju i utvrđivanju svih činjenica povodom pronalaska ovog beživotnog tijela”, rekao je Hadžiabdić.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ o tijelu dvadesetdvogodišnjeg mladića inicijala H. P. iz naselja Otoka u Sarajevu. Član porodice koji je vidio i pregledao tijelo izjavio je da je mladić imao ulaznu ranu od metka na čelu i krvave dlanove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79