ISTRAGA Nakon akcije “Sedlo”

Aldin Gaštan iz Blagaja, Vlado Jurić iz Mostara i Ivan Cvijanović iz Kiseljaka, koji su osumnjičeni za krijumčarenje 110 kilograma skanka, dovedeni su u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA), provodeći akciju “Sedlo”, jučer su na području Kantona Sarajevo zaplijenili više od 100 kilograma skanka i uhapsili trojicu narkodilera.

Upali u zasjedu

Među njima su bili Gaštan, vozač Renaulta Kangoo, u kojem je bila droga, te suvozač Jurić. Cvijanović, vozač Pola zagrebačkih tablica, bio je u pratnji.

Prema riječima našeg izvora iz istrage, inspektori su prilikom praćenja poziva osumnjičenih došli do saznanja da se priprema velika pošiljka droge prema Sarajevu. Navodno je jedan od sarajevskih dilera tokom razgovora s dobavljačem iz Hercegovine izrekao da dolazi droga, piše Avaz.

Na osnovu ranije prikupljenih podataka, zaključili su da se radi o skanku, a dilerska šifra za pošiljku bila je “Sedlo”, po čemu je akcija i nazvana. U krijumčarenju su učestvovala tri vozila.

Dva su korištena kao čistači i njih su istražitelji propustili, jer su znali da se u Renaultu Kangoo nalazi skank. Droga je proizvedena u laboratoriju na području Hercegovine.

Pošiljka skanka trebala je preksinoć krenuti iz Hercegovine, putem Konjic – Sarajevo. No, narkodileri su u međuvremenu promijenili plan transporta skanka. Tako je pošiljka ipak jučer ujutro krenula za glavni grad BiH, dok su je istražitelji spremno čekali na autoputu A-1. Dileri su ubrzo upali u policijsku zasjedu.

Renault Kangoo zaustavljen je na naplatnom mjestu Tarčin, na području Hadžića. U njemu je bilo 220 paketa od po pola kilograma skanka, što iznosi, otprilike, 110 kilograma skanka.

– Tačna količina droge bit će poznata nakon vaganja – pojasnila nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Oduzet novac

Prilikom pretresa, osim droge, u automobilu su pronađeni i novac u različitim valutama, mobiteli i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku. Nakon saslušanja u MUP-u KS, osumnjičeni će danas biti predati Tužilaštva KS na daljnje postupanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments