Istraga nesreće u Donjoj Višći: Još se ne zna je li Samir slučajno ili namjerno usmrtio strinu

U Donjoj Višći kod Živinica u oktobru prošle godine dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginula Rabija Džinić iz toga mjesta.

Nju je, kako je utvrđeno istragom, automobilom udario 23-godišnji Samir Džinić, kojem je ona bila strina, a koji je nakon toga pobjegao s mjesta nesreće. On se naknadno sam predao pripadnicima Granične policije u Orašju, a protiv njega je otvorena istraga zbog počinjenog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, kao i krivičnog djela neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Međutim, nakon nesreće u javnosti se oglasila porodica nastradale žene sa tvrdnjom kako sumnjaju da se u ovom slučaju ne radi o nesreći već o ubistvu.

Kako su tada ustvrdili članovi Rabijine porodice, stradaloj ženi je ranije više puta prijećeno smrću i to od porodice mladića koji ju je udario autom, a sa kojima su godinama bili u lošim odnosima.

Suprug poginule žene kazao je da je u dva navrata prijavljivao policiji prijetnje koje je njegovoj ženi upućivao njegov brat, otac osumnjičenog Samira.

– Jednom je u mom prisustvu rekao ženi: “Ubit ćemo te kad-tad”. Tražio sam zaštitu, ali evo šta se desilo. Kada su mi javili o nesreći, bio sam na poslu, mislio sam da ne mogu biti teške povrede jer je to makadamski put do dvije kuće gdje se može voziti pet ili deset kilometara na sat – ispričao je tada Zijad.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona kazali su za Faktor da je rađeno jedno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje saobraćajne struke. Rađena je i rekonstrukcija na mjestu događaja, a kojoj su prisustvovala dva tužioca, jedan koji je specijaliziran za saobraćajne nesreće, a drugi koji se bavi krvnim deliktima, upravo zbog tvrdnji porodice stradale žene.

– Naloženo je dodatno vještačenje saobraćajne struke, na osnovu kojeg će biti obavljeno i dodatno vještačenje medicinske struke – kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović za Faktor.

Nalazi dodatnih vještačenja trebali bi baciti više svjetla na cijeli slučaj, te bi na osnovu toga bile poznate sve okolnosti ovog slučaja.

Osumnjičeni Džinić u međuvremenu se brani sa slobode, a kako saznajemo, dosad se redovno odazivao pozivima Tužilaštva, te uredno prijavljivao svoje kretanje policiji i Tužilaštvu prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79