Istraga o diplomi Sebije Izetbegović: Tužilaštvo zatražilo dokumentaciju iz Zagreba!?

Istraga Tužilaštva Kantona Sarajevo u slučaju školovanja Sebije Izetbegović se nastavlja.

Mjesecima unazad, tužitelji su saslušali desetak svjedoka koji su bili savremenici doba kada je direktorica KCUS-a sticala akademska zvanja.

Kako saznaje Raport neki svjedoci su već potvrdili da akademski put supruge Bakira Izetbegovića nije išao zakonski predviđenim putem odnosno da su se određene prepreke zaobilazile, preskale i namještale.

Zanimljiva je i informacija da je Tužilaštvo KS zatražilo od Univerziteta u Zagrebu određene informacije.

Naime, rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijel već je bio tražio potvrdu vjerodostojnosti indeksa Sebije Izetbegović kojeg su objavili mediji bliski SDA.

Međutim, Škrijelju za Medicinskog fakulteta u Zagrebu nisu mogli potvrditi autentičnost indeksa, što je otvorili dodatne sumnje.

Dodatnu potvrdu autentičnosti navodno je zatražilo i Tužilaštvo KS.

“Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegović, rođena 6. travnja 1960. godine u Titogradu, Republika Crna Gora, bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound in clinical medicine u akademskoj godini 1992./1993. pod matičnim brojem studenta 46920114.

U dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu”, navodi se u odgovoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu koji je dobio rektor Škrijelj.

Škrijelj je ranije tražio i svu dokumentaciju sa Medicinskog fakulteta u Sarajevu, ali je nije dobio.

“Sve što je imao Medicinski fakultet dostavio je UNSA-i. Mi nismo time bili zadovoljni jer smo vidjeli nedostatke u dokumentaciji. Tražili smo dopuni i nismo je dobili”, rekao je tad Škrijelj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79