Istraga o likvidaciji Damira Ostojića pri završetku

Srećko Trifković, Stefan Samardžija, Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek sa Pala dovedeni su jučer u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske na prepoznavanje u istrazi o likvidaciji Damira Ostojića Šijana (43) i pokušaju likvidacije njegove nevjenčane supruge Sandre Jošić (40).

Bez detalja

Oni su izvedeni pred svjedoke Tužilaštva, među kojima je bila i Jošić, a koji su pokušali da prepoznaju je li neko od njih bio direktni izvršilac ovog slučaja.

Kakav je bio ishod prepoznavanja, u Tužilaštvu nisu željeli da otkriju. Radi zaštite istrage, ni Jošić te detalje nije mogla komentirati.

– Bila sam na prepoznavanju i zadovoljna sam onim što je policija RS do sada postigla u istrazi. Nisam očekivala da će u takvoj brzini riješiti likvidacija mog supruga. Nadam se da će tako i nastaviti i da će sve završiti u što kraćem roku te da će se ove osobe i najstrožije kazniti, bez pomilovanja – rekla je Jošić.

 Jošić: Istraga napreduje dobro - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Ona smatra da je istraga napredovala i kad je u pitanju otkrivanje nalogodavca i motiva tragedije, ali detalje nije mogla da iznosi.

– Moje zdravstveno stanje je mnogo bolje u odnosu na ono kakvo je bilo. No, klinički, još nisam izliječena u potpunosti – rekla je Jošić.

Tragedija se dogodila 5. septemba prošle godine u Banjoj Luci. Šijan i Jošić vraćali su se kritično noći terencem Range Rover kući iz grada, a N.N. osoba ih je čekala u zasjedi. Kad je Šijan usporio da skrene prema kući, N.N. osoba je prema njima sasuo rafal iz automatske puške. Ispalio je najmanje 15 metaka.

Doveden i Nedeljko Lizdek - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 

Svi osumnjičeni važe za članove automafije sa Pala i u početnoj fazi istrage dovedeni su u vezu s krađom automobila Škoda Octavia, koji je korišten u Šijanovoj likvidaciji, a potom zapaljen u Piskavici kod Banje Luke. Osim njih, za učešće u ovom djelu osumnjičen je i Srećko Trifković.

Pola godine u pritvoru

Stefan Samardžija, Miloš Obradov, Srećko Trifković i Nedeljko Lizdek dovode se u vezu i s učešćem u likvidaciji sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Svi se u pritvoru nalaze već pola godine, ali za sada nema čvrstih dokaza da su oni počinili to krivično djelo prenosi Avaz.

 
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments