Istraga o likvidaciji sarajevskih policajaca krenula ispočetka!

Za desetak dana napunit će se tačno godina kako su u sarajevskom naselju Alipašino Polje brutalno likvidirani policajci Adis Šehović i Davor Vujinović, a počinioci nisu otkriveni niti su istražitelji na pravom tragu!

Nema dokaza

Tužilaštvo Kantona Sarajevo u pritvoru je, podsjećamo, više od devet mjeseci držalo automafijaše s Pala Srećka Trifkovića, Miloša Obradova, Nedeljka Lizdeka i Stefana Samardžiju, pod sumnjom da se mogu dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom.

No, nakon devet mjeseci skoro svi su pušteni iz pritvora, a preuzela ih je policija RS, koja ih sada sumnjiči za likvidacije u Banjoj Luci i druga krivična djela za koja su priznali krivicu.

Ni nakon godinu, kako saznajemo, policija nije pronašla vozilo kojim su se počinioci dovezli 26. oktobra na Alipašino Polje niti pušku iz koje su Šehović i Vujinović brutalno likvidirani.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je Tužilaštvo KS cijeli slučaj sada pokrenulo ispočetka. Tačnije, prema informacijama „Avaza“, ponovo je formiran tim koji ima zadatak da sve opet pročešlja i provjeri sve tragove!?

U ovaj tim ponovo su uključeni dva kantonalna tužioca i pripadnici MUP-a KS i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a formiran je i istražni centar u zgradi Tužilaštva, u kojem se prikupljaju svi podaci. To znači da Tužilaštvo nema nijedan čvrst dokaz.

Iako je istraga intenzivirana, nakon skoro godinu dana evidentno je da su tužioci i istražitelji bili ispočetka na krivom tragu i da je godina dana provjera, vještačenja, saslušanja svjedoka bila skoro pa uzalud.

Bačen novac

Potrošeno je do sada na desetine hiljada maraka na razna vještačenja i provjere, a da nije pronađen ni crni Seat Leon.

I iskazi svjedoka za koje se mislilo da su vjerodostojni, kako stvari stoje, ne piju vodu, jer su pojedini imali itekako koristi da svjedoče protiv određenih osoba, ne da bi otkrili istinu, nego spasili sebe od sudskog procesa.

U brojnim reakcijama nakon likvidacije, svi su se utrkivali da kažu da je napad na policajce – napad na državu.

Gdje je nestao crni Rexton

Da je istraga bila manjkava, govori i podatak da je MUP KS danima, umjesto za Seatom, tragao za crnim Golfom 5.

Tek poslije skoro četiri dana utvrđeno je o kojem se tačno vozilu radilo.

No, do sada nije utvrđeno ni šta je bilo s Rextonom s blinkerima, koji su građani vidjeli na licu mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79