Istraga o pokušaju ubistva Marokanca: Sud pustio Eldina Kajaniju, brat Nedim i drugi ostaju u pritvoru

Kantonalni sud u Sarajevu odbio je prijedlog Tužilaštvu KS za određivanje jednomjesečnog pritvora Eldinu Kajaniji, dok je prihvaćen prijedlog u odnosu na ostale.

– Tužilaštvo će uložiti žalbu na rješenje Suda- kratko nam je kazala Azra Bavčić, portparol tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pritvor je određen Eldinovom bratu Nedimu Kajaniji, te Kenanu Čustoviću, Fatihu Veliću i Fahrudinu Mutiću koji su osumnjičeni za učešće u pokušaju ubistva Marokanca A. H. koji je u ponedjeljak pronađen na Skenderiji sa teškim povredama opasnim po život, a koje su mu nanesene nožem.

Uhapšeni se sumnjiče i za razbojništvo na Ilidži kojom prilikom su Afganistavcu M.K. oteli ruksak sa ličnim stvarima, mobilnim telefonom i novcem.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79