Istraga o stradanju Dženana Memića: Odbijena žalba odbrane na potvrđenu optužnicu

Sud BiH odbio je žalbu odbrane na potvrđenu optužnicu protiv Zijada Mutapa i drugih koji su optuženi da su počinili krivična djela u okviru istrage o stradanju Dženana Memića.

Otac stradalog Dženana Memić potvrdio je Srni da su se advokati optuženih žalili na potvrđenu optužnicu, ali da je Sud žalbu odbio.

“Nije mi jasno na šta su se imali više žaliti. Mi imamo 16 zaštićenih svjedoka”, rekao je Memić.On je rekao da je ročište, na kojem će se optuženi izjašnjavati o krivici zakazano za srijedu, 25. avgusta.

Na zvaničnoj stranici Suda BiH navedeno je da će ročište u predmetu Zijad Mutap i drugi početi u 10 časova.

Sud BiH potvrdio je 5. avgusta optužnicu protiv Zijada Mutapa, Alise Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića zbog sumnje da su počinili krivična djela u okviru istrage o stradanju Dženana Memića.

Zijad Mutap osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima protivzakonito posredovanje, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i sprečavanje dokazivanja.

Optužena Alisa Ramić, ranije Mutap, tereti se za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, sprečavanje dokazivanja, te davanje lažnog iskaza, saopšteno je iz Suda BiH.

Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović optuženi su zbog krivičnih djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima protivzakonito posredovanje i krivičnim djelom pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Mutap organizovao grupu za organizovani kriminal s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Memić 8. februara 2016. godine zadobio teške povrede opasne po život, usljed kojih je preminuo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79