Istraga o ubistvu policajaca tapka u mjestu: Satima saslušavali Eleza, ništa nisu saznali?

Prije tri dana centar grada bio je u potpunosti blokiran i pod ‘opsadom’ ogromnog broja do zuba naoružanih pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo. Razlog je saslušanje Darka Eleza u Tužilaštvu Kantona Sarajevo na okolnosti ubistva sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Policijske snage su bile raspoređene po cijelom gradu, a kako su tada naveli iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo riječ je bila o visokorizičnom premještanju “opasnog kriminalca”. Više od četiri sata Elez je davao iskaz.

Inače, već tri godine traje opsežna istraga o ubistvu dvojice policajaca koje su, prema svemu sudeći, izrešetali pripadnici automafije koje su Vujinović i Šehović omeli u pokušaju krađe vozila. Istražioci su saslušali stotine svjedoka, privodili desetine članova krim miljea, pretražili hiljade kvadratnih metara u potrazi za oružjem, ali do sada niti korisnim informacijama niti dokazima ni traga.

O razlozima zbog kojih istraga sporo napreduje teško je govoriti. Iako je jedan od čestih problema saradnja s policijskih snagama RS, u ovom predmetu to nije bio slučaj. MUP RS je u ovoj istrazi, bar koliko se mogli vidjeti iz saopćenja njihovih kolega iz MUP-a KS, bio zaista susretljiv i operativan. O tome da li postoje određene sabotaže ili ometanja iznutra nije poznato, ali nije ni isključivo.

Vratimo se Elezu. Iako je četiri sata saslušavan čini se da nije bilo neke koristi od njegovog iskaza što ukazuje da će istraga o ubistvu policajaca još neko vrijeme tapkati u mjestu. Elezov advokat Senad Kreho za Raport je kazao da njegov klijent nema pojma o ovom slučaju.

“Nema on veze sa tim. Doveden je silom. On da išta zna on bi zasigurno olakšao istragu. Nije upućen o čemu se radi, to su bajke. Nemaju oni nikakve dokaze. Moramo biti jasni, nakon tri godine nemaju ništa pa našli Darka Eleza. Sve je ovo nula poena. Radi se o demonstraciji ne znam ni ja čega”, istakao je Kreho za Raport.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79