Istraga otkrila: Htio prebaciti tonu i po u BiH!

Sarajlija Smail Šikalo i trojica Peruanaca pritvoreni na 18 mjeseci, a zadnja grupa pohapšenih dilera na 36 mjeseci l Šikalo nema nikakvu dokumentaciju o ulasku u Peru

Sud u Peruu donio je odluku i odredio pritvor Sarajliji Smailu Šikalu te Peruancima Victoru Gerhard Pinillu Baci, Carlosu Pastoru Paredesu i Javieru Anibalu Roqueu Montesinosu  zbog krijumčarenja tone i po kokaina. Pritvoreni su na 18 mjeseci. Oni su prva grupa dilera koja je pala nakon rekordne zapljene droge, piše Avaz.

Sud je na 36 mjeseci pritvorio i zadnju grupu pohapšenih narkodilera. Pritvoreni su u zatvoru El Milagro. U pitanju su: Ramiro Alvarado Herrera, Alcides Alvarado Herrera, Marko Antonio Leon Ventura, Monica Ysabel Limay Ramirez i Luzmila Haydee Rodriguez Montalvo.

Droga je iz regiona Vraem, legla narkomafije, stigla u Truhuljo, prošavši kroz gradove Huanuko, Limu i Gvadalupe. Sve ukazuje na to da su kokain planirali prebaciti u Evropu preko sjevera Perua, a njegovo konačno odredište trebala je biti Bosna i Hercegovina. Šikalo je bio veza s Evropom.

 

Iz peruanskog tužilaštva naveli su kako Šikalo ne posjeduje nikakvu dokumentaciju o ulasku u Peru, a njegov zaplijenjeni mobitel je šifriran. Narkodilerima za ovo krivično djelo u Peruu prijeti 25 godina zatvora.

Istražitelji su 6. januara zaplijenili 1.387 kilograma kokaina. Droga je u vili u ulici El Palmar u luksuznom naselju u gradu Truhulju bila sakrivena i spremna, upakovana i označena s BH, podsjeća Avaz.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79