Istraga u toku: Ko je bacio eksplozivnu napravu u blizini zgrade u kojoj živi opozvana načelnica Dušica Runić

Istraga povodom aktiviranja eksplozivne naprave u Drvaru traje, a za sada nema značajnog pomaka.

– Operativni rad je u toku, nije poznato o kakvoj vrsti eksplozivne naprave je riječ. Nema oštećenja niti kratera koji nastaje prilikom aktiviranja bombe ili mine – rekao je Ivica Vrdoljak, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona.

On je dodao da se eksplozija dogodila jučer oko 13 sati u blizini jednog devastiranog objekta. Zanimljivo je da se eksplozija dogodila u blizini zgrade PU Drvar, pored prečice koju stanovnici intenzivno koriste. Nasreću, nije bilo povrijeđenih.

Eksplozivna naprava je aktivirana na svega 30-ak metara i od zgrade u kojoj živi Dušica Runić. Podsjetimo, većina odbornika Općinskog vijeća Drvar opozvala je jučer načelnicu općine Dušicu Runić.

Još nije jasno je li riječ o političkoj prijetnji ili nekoj drugoj poruci.

Kako su naveli iz MUP-a Livanjskog kantona, više informacija bit će poznato narednih dana, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79