Istraga u toku: Očekuje se skoro podizanje optužnice protiv siledžijske dvojke

Protekla su dva i pol mjeseca kako je siledžijska policijska dvojka Jusuf Penava i Armin Vrače u Mostaru na kućnom pragu pretukla Slavena Blaževića. Snimak policijske brutalnosti obišao je cijelu regiju, a očekuje se skoro podizanje optužnice u ovom predmetu.

(VIDEO) Dvojica policajaca brutalno premlatili mladića u Mostaru

U Tužiteljstvu HNŽ-a potvrđeno nam je da se provodi istraga, te će se po okončanju iste odlučiti o daljnjim radnjama. Ranije je Tužiteljstvu HNŽ-a, nas njihovo traženje, izvješće dostavila Federalna uprava policije protiv prijavljenih osoba inicijala J.P. i A.V. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ‘zloupotreba položaja i ovlasti’ i kazneno djelo ‘zlostavljanje u obavljanju službe’ Kaznenog zakona FBiH.

Poznati akteri policijskog nasilja u Mostaru: Mostarski policajci su zbog prekoračenja ovlasti jutros udaljeni s posla

Dvojica gore navedenih policajaca u Franjevačkoj ulici u Mostaru 10. travnja su brutalno pretukli mladića. On nije bio ništa kriv, niti je pružao otpor, a medijima u Mostaru ispričao je da se kući vraćao od prijatelja koji živi u susjednoj zgradi, te jedino malo probio policijski sat, piše Hercegovina.info.

Ispovijest pretučenog mladića: “Evo zašto su me policijski službenici pretukli”

I sam zatečen viđenim na video snimku ministar policije u HNŽ-u Slađan Bevanda se ispričao građanima, te zatražio kaznenu odgovornost, budući da je stegovnu teže provesti zbog nepostojanja policijskih tijela i zablokiranog imenovanja komesara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79