Istražitelji u kući pronašli 50.000 KM

Nakon svirepog ubistva 86-godišnjeg Abdulselmana Halepića iz bugojanskog naselja Vesela, prilikom policijskog ispitivanja 21-godišnji Bugojanac Adi Jašarević priznao je da je do smrti tukao starca, dok je maloljetnik, 17-godišnji D. S. priznao da se nalazio u kući starca za vrijeme pljačke.

Nestanak starca Policijskoj stanici Bugojno prijavila je porodica u srijedu, a prilikom obilaska kuće tijelo ubijenog pronašao je komšija, koji je sve dojavio policiji. Nesretni starac, pokazao je uviđaj, pretučen je nasmrt, a na tijelu je bio vidljiv veliki broj povreda, prenosi Avaz.

U petak popodne policija je raspisala potjernicu za Jašarevićem, sitnim kriminalncem, koji je iz Austrije protjeran radi krađa, te je uhapšen nekoliko sati kasnije, kao i maloljetni Bugojanac. Policajci su tokom uviđaja u kući pronašli 50.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79