Istražujemo: Koliko je Bosanaca prošle godine ljetovalo u Hrvatskoj?

Hrvatske vlasti onemogućile su ljetovanje Bosanaca na njihovom primorju, odlukom o obaveznoj izolaciji po ulasku na teritoriju Hrvatske.

Nadležni u Hrvatskoj naravno poručuju kako nisu zatvorili granici, već su samo promijenili režim na granici.

Takva mjera će odvratiti gotovo sve građane da svoj plan za godišnji odmor preusmjere na domaće potencijale ili za sada eventualno Tursku koja je totalno otvorena za sve iz BiH.

Podaci do kojih stiže Crna Hronika BiH govore da je samo prošle godine u Hrvatskoj ljetovalo više od pola miliona Bosanaca i Hercegovaca, koji su ostvarili blizu tri miliona noćenja.

Ipak, Hrvatska je u opravdanju svog poteza naglasila da želi zaštititi zdravlje svojih građana, stavljajući etiketu da su oni koji su dolazili iz BiH, ali i Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije najviše doprinijeli povećanju broja zaraženih.

Još jedan detalj odaje brzopletost Hrvatske da “stavi rampu” za istočne susjede, a to je da vas od obavezne samoizolacije ne spašava ni PCR test. Ministar zdravstva Vili Beroš to pravda protupitanje: “A šta ako je osoba danas negativna i dobije takav test, a već sutra bude pozitivna”.

Sada se postavlja pitanje, kako je za Sloveniju, Austriju ili Njemačku dovoljan negativan PCR test da izbjegnete samoizolaciju, a Hrvatskoj to nije dovoljno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79