Ivan ucijenjivao prijatelji: Pokušao iznuditi seks i novac njenin golim fotografijama

Pedesetsedmogodišnji Ivan K. optužen je da je u novogodišnjoj noći u Kiseljaku s telefona L.V. poslao sebi na mobilni telefon fotografije na kojima je ona naga te od nje tražio seksualne usluge i novac kako takve sadržaje ne bi dalje dijelio.

Naime, Opštinski sud u Kiseljaku potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Srednjebosanskog kantona koje Ivana K. tereti da je počinio krivično djelo ucjene iz člana 296, stav 1, Krivičnog zakona FBiH.

Prema navodima optužnice, Ivan K. je u noći između 31. decembra 2020. i 1. januara 2021, za vrijeme dok se nalazio u stanu oštećene u Kiseljaku, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, iskoristio nepažnju L.V. te s njenog mobilnog telefona na svoj mobilni poslao slike na kojima je ona bez odjeće.

Kako se navodi, potom je od oštećene tražio da mu pruži usluge seksa i da mu da novac.

Optuženi joj je zaprijetio da će, ako ona tako ne postupi, njene fotografije na kojima je bez odjeće podijeliti na društvenim mrežama i među prijateljima.

Takođe, u optužnici se dodaje da, kada ona nije postupila po njegovim zahtjevima, odlučio je s nekim osobama podijeliti njene kompromitujuće fotografije.

Naime, kako se navodi u optužnici, Ivan K. je svojim poznanicima A.K. i Ž.V. putem društvenih mreža poslao dvije fotografije oštećene, na kojima je ona bez odjeće.

Kako se dalje navodi, potom je oštećena muškarcu koji ju je ucjenjivao 12. januara ove godine uplatila novac kako ne bi dalje širio njene fotografije.

Međutim, tu se nije zaustavio pa je i dalje nastavio s ucjenama djevojke čije je fotografije imao.

“Putem Western Uniona oštećena mu je uplatila 100 KM, da bi potom, i pored navedenog postupka oštećene, nastavio da traži novac”, navodi se u optužnici.

Tada je djevojka odlučila da ucjenjivača prijavi policiji te je muškarac dalje procesuiran.

“Postupajući tužilac je u optužnici predložio da se od optuženog oduzme protivpravno stečena imovinska korist od 100 maraka”, navodi se u optužnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79