Ivana Marić analizirala pa preporučuje: “Bećirović i Čengić da pređu u SDA da ne zbunjuju ljude”

To nešto je smatra ona da promijene stranku.

“Bećirović i Čengić, koji ne mogu sakriti razočarenje što je Nermin Nikšić izabran za premijera FBiH i koji se pokušavaju opravdati SDfA-ovcima, bi trebali i zvanično preći u SDfA, da ne zbunjuju ljude. Denis da se kandiduje za predsjednika SDA, a Irfan da pojača Zahiragića i DIA”, zaključak je Marić.

Podsjetimo, Bećirović i Čengić nisu oduševljeni potezom Christiana Schmidta koji je prvi povukao potez deblokade Vlade Federacije. “Nijedno pravno rješenje koje potencijalno rezultira dodatnom supremacijom etničkog u odnosu na građanski princip nije dobro za budućnost Bosne i Hercegovine jer otežava njen evropski i euroatlantski put”, poručio je između ostalog Bećirović.

S druge strane Čengić je poručio:

“Čekao sam da se Vlada izabere i sada kada nema više SDA da moje stavove dežurni botovi lažno ne dovode me u vezu da pomažem ostanku loše SDA Vlade. Dužan sam objasniti da ja NISAM glasao za imenovanje ove Vlade jer sam u Domu naroda i ja ne glasam o imenovanju Vlade. Na organima SDP-a nisam došao dati podršku ovakvoj Vladi jer smatram da nije u skladu sa Programom SDP-a

Kao što ja imam statutarno pravo na vlastito mišljenje, tako i drugi imaju mogućnost da snagom ruku nametnu svoje stavove da u vladama trebaju sjediti pravomoćno osuđeni za kriminal, ljudi sa crnih lista, bez izbornog legitimiteta… i meni je to sastavni dio demokratije. Odgovornost za imenovanje te Vlade je preuzeo Kristijan Šmit uzimajući ustavno pravo potpredsjedniku i 51 zastupnik koji ima ime i prezime.Novoj Vladi FBiH želim sretan rad, imati će moju podršku u svemu dobrom u skladu sa Ustavom, zakonima i Programom SDP-a”.

Na osnovu čega je Marić zaključila da su Bećirović i Čengić protiv Nikšića to je samo njoj poznato, a činjenica je da su pojedini nepravedno dobili poziciju ministra, no vrijeme će pokazati kakva nam je nova Vlada Federacije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79