Ivana Marić je tek jedan od kandidata Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva?

Glavni grad BiH bi novog gradonačelnika mogao imati do kraja marta mjeseca. Očekivanja su da konstituirajuća sjednica bude održana 20.marta kada će biti predloženi i kandidati nove Četvorke za gradonačelnika i dogradonačelnika.

U javnost je procurilo ime jednog od četiri moguća za prijedloga kandidata za dogradonačelnika ističu iz Naše stranke. U Stranci demokratske akcije još uvijek ostavljaju 50 posto mogućnosti za prijedlog kandidata za gradonačelnika.

Ne žele govoriti o drugim imenima

Nihad Uk, vijećnik Naše stranke u aktuelnom sazivu je kazao:

– Do medija je došlo njeno ime, a imaju još tri-četiri imena pored Ivane Marić – te je dodao da ne žele više da izlaze s imenima drugih kandidata.

Istakao je da će se oko 20. marta vrlo vjerovatno održati konstituirajuća sjednica, a danas ili sutra, eventualno prekosutra očekuje pravosnažnost odluka CIK-a. Nakon toga zakonski rok je 14 dana za konstituiranje novog saziva.

Nema komentara za Marić

Slična očekivanja ima i Velija Katica, vijećnik SDA u aktuelnom sazivu. Upitan da li će SDA ponuditi i svog kandidata za gradonačelnika, Katica kaže da za to postoji 50 posto mogućnosti

– O tom pitanju će odlučivati Predsjedništvo stranke. Moja je procjena, da, uvjetno, će SDA imati 50-50 posto svoj prijedlog. U svakom slučaju smatram da SDA i podržava prijedlog Bogića Bogićevića, da je on sigurno jedan od najozbiljnih kandidata za budućeg gradonačelnika Sarajeva – rekao je Katica.

Eventualnu kandidaturu Ivane Marić nije želio komentarisati. Podsjetio je da za izbog gradonačelnika i dogradonačelnika bilo čiji prijedlog u Vijeću treba imati podršku 15 vijećnika.

Gradsko vijeće broji 28 vijećnika, a nakon završenog glasanja u sarajevskim općinama, utvrđeno je da će Četvorka imati 18 gradskih vijećnika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79