Ivana Marić: Ko bi pomislio da će mi neki potkapacitirani i podli nacionalisti osporavati da pripadam ovdje i da je BiH moja

Politička analitičarka Ivana Marić na svom Facebook profilu je čestitala 1. mart – Dan nezavisnosti BiH, a dotakla se i 1992. godine kada je i sama glasala za suverenu i nezavisnu BiH.

Kako kaže, tada nije mogla ni zamisliti da će joj neko danas osporavati da pripada ovdje i da Bosna i Hercegovina nije njena država.

“Ne sjećam se šta sam obukla 1. marta 1992. Ne sjećam se ni kakvo je vrijeme bilo taj dan. Jedino se sjećam da sam bila jako ushićena i sretna što sam bila punoljetna i što sam, kao bh. građanka, mogla da glasam za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.

Jasno se sjećam tog osjećaja, zbog kojeg sam u svojim očima bila važna i odrasla osoba, koja svojoj državi i svim nejnim građanima pomaže da ostane i postane nezavisna.

Ne znam kako bih se osjećala da sam mogla i pomisliti da će meni i mnogim drugim bh. građanima koji su glasali za nezavisnost, 30 godina kasnije, neki potkapacitirani i podli nacionalisti osporavati da pripadam ovdje i da je Bosna i Hercegovina jednako moja kao i njihova. Ustvari, ona je moja više nego njihova jer moja ljubav nije uvjetovana i ja od nje ne uzimam i ne tražim ništa, dok su joj oni uzeli sve što su mogli.

Sreća je pa je nas, koji volimo ovu zemlju i ove ljude, mnogo više od onih koji u njoj vide samo način da se obogate, pa su za to spremni založiti živote njenih građana i uništiti sve ljepote koje su nezasluženo prisvojili.

Bosna i Hercegovina je nadživjela mnoge velike osvajače, tako da će bez teškoće nadživjeti i ove mulce, koji joj sada pokušava nauditi.

Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine”, napisala je Marićka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79