Ivana Marić: “Ne postoji nikakav pisani trag da je ispite položila”

Politička analitičarka Ivana Marić se osvrnula na odluku Tužilaštva KS da ne provodi istragu u predmetu provjere vjerodostojnosti indeksa direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, a posebno na dio gdje Tužilaštvo navodi da su potpisi u njenom indexu autentični.

– Dakle, potpisi profesora u Sebijinom indexu su autentični, a na fakultetu u Zagrebu nema nikakvog pisanog traga da je ona te ispite položila. Pitanje je šta to sad znači. Da li su profesori stavili svoj potpis u index iako nije polagala te ispite kod njih? Da li su to samovoljno uradili ili po nečijoj molbi? Ili je neko na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a zatim i na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, sakrio sve dokaze o njenim položenim ispitima, kao i njenu diplomu – pita Marić.

Dalje nastavlja pitati da li je neko potplatio sve profesore da zaborave da je, u to doba, snaha predsjednika susjedne države zahvaćene ratom, kod njih polagala ispit.

– I na sve to su se dodatno osigurali tako što su svim studentima iz njene generacije zabranili da svjedoče da je ona s njima bila na ispitima ili su im svima u piće sipali nešto za amneziju? Ne znam šta bi moglo biti? Hoće li tužilaštva u Hrvatskoj i BiH istražiti ko tu laže i zašto – zaključila je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79