Ivana Marić neće biti kandidatkinja Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva!

U Našoj stranci je u toku izbor za zamjenika gradonačelnika Sarajeva iz reda hrvatskog naroda, nakon što su se u vladajućoj koaliciji u Sarajevu dogovorili da ova pozicija pripadne NS-u.

Iako je javnost uzburkala objava da će kandidatkinja NS za ovu poziciju biti politička analitičarka Ivana Marić, poznata po gafovima i davanju brojnih kontroverznih izjava, poput one da su Bošnjaci izmislili svoje ime 1993., ona je zapravo bila samo u širem izboru, kao jedan od pet kandidata ove stranke.

Pored Marić, za zamjenika gradonačelnika kao kandidati Naše stranke konkurirali su još i Bjanka Badrov, Ivan Petrinić, Mirjana Deak i Anja Margetić.

Nakon prvog kruga glasanja, otpali su Badrov, Deak i Marić, a u drugi krug su prošli Ivan Petrinić i Anja Margetić koji su dobili najveći broj glasova.

Članovi NS s pravom glasa večeras će u drugom krugu između Petrinić i Margetić izabrati novog zamjenika gradonačelnika.

Kako saznajemo, Margetić je u prvom krugu pojedinačno imala najveći broj glasova i favorit je i predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79